Nneka klar för reggaefestivalen Öland Roots


 

 

Sedan tidigare har den öländska reggaefestivalen ett flertal intressanta akter till sommarens musikfest. Nu utökar festivalen sin line-up genom att presentera Nneka!

 

“2005 släppte hon debutalbumet ”Victim Of Truth” som blev en uppmärksammad och prisad debut. På albumet blandar Nneka mjuka och soulfula beats med hiphop och reflekterande ballader. Budskapen är politiskt laddade med medvetna texter om utanförskap, rasism och regimkritik. Sedan dess har hennes karriär skördat stora internationella framgångar med flera fina utmärkelser, spelat på de stora Europeiska festivalerna och haft samarbeten med världsstjärnor som Lenny Kravitz och Damian Marley. 2015 kom den själfulla sångaren tillbaka med ett helt egen-producerat album. Albumet heter ”My Fairy Tails” och är en vacker samling låtar inspirerade av bland annat reggae och afrobeat. Med det personliga och politiskt starka albumet bekräftar Nneka sin plats som den världsstjärna hon är.”

 

 

Öland Roots är reggaefestivalen som gjort sig känd som ”Sveriges mysigaste festival” och äger rum den 7-9:e  juli i Sandbergen på södra Öland. Sedan tidigare är akter som Chronixx, Million Stylez, Helt Off och Jaqee bokade.

 

 

Mer info via www.olandroots.com

 

 

 

 

Kingsize träffade Nneka för på Way Out West 2012. Se intervjun nedan:

 

 

Oland-roots-2016-SPublicerat:
RedaktionenNULL