Arrangemanget ska hållas i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Med syftet att underlätta för den so är intresserad av en karriär inom musiken, presenterar nu den svenska musikbranschen tillsammans med Grammis och Fryshuset arrangemanget YOU+ MUSIC. Satsningen uppges vara den enda stora och riktigt breda musikmässan i Sverige, enligt arrangörerna. Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, uttalar sig i samband med lanseringen:

– Vi har länge efterlyst en svensk motsvarighet till BBC Introducing Live där unga talanger kan bli sajnade eller få jobb genom att visa sina färdigheter.

Flera av Sveriges ledande skivbolag, bokningsbolag, managements, musikorganisationer, streamingtjänster, utbildningar samlas med etablerade artister, musiker och producenter på Fryshuset i Stockholm- allt för att unga människor ska kunna ställa frågor, få vägledning och själva testa sina färdigheter. Anja Frey, chef på Fryshuset i Stockholm, säger i ett pressmeddelande:

– Fryshuset jobbar ständigt med att skapa förutsättningar för att alla unga ska ha samma möjligheter att hitta sin passion och förverkliga sina drömmar. Genom att bjuda in musikbranschen till de ungas hemmaplan möjliggör vi för fler unga att hitta sin väg framåt och ta steget vidare i sin musikpassion. Att vi kan fungera som en brygga mot viktiga aktörer inom musikindustrin, som i sin tur kan öppna dörrar och sänka trösklar som skapar hopp och framtidstro hos unga, känns fantastiskt. Vi är så glada att göra det här tillsammans – ett långsiktigt engagemang från alla för en mer inkluderande musikbransch. 

I samband med YOU+ MUSIC i Stockholm hålls även mindre evenemang på samma tema på Fryshuset i Göteborg och Fryshuset i Malmö.

För den som vill fördjupa sig inom musikmanagement och branschkunskap ges möjlighet att söka till diplomutbildningen YOU+ MMA som hålls på Fryshuset från januari till november nästa år.

YOU+ MUSIC hålls på Fryshuset i Stockholm 2-3 december 2022.

Medverkande – YOU+ MUSIC Grammis/Fryshuset:

Live Nation

Luger

Mastercard

MMF

Reason Studios 

Sony Music

Sony Music Publishing

Spotify

Stim 

Universal Music

Universal Music Publishing Group

Warner Chappell Music

Warner Music Sweden 

Foto: Matilda Hammar / Fryshuset