62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Movits! åker ut på vårturné – se städer och datum här!


 

 

Movits! är aktuella med albumet ”V:I” från i höstas som återigen bjuder på deras säregna sound och som alltid mot en fond av blåsinstrument och tunga beats. Under vintern har de gjort fyra exklusiva spelningar i Stockholm, Luleå, Göteborg och Malmö. Nu är det klart att de åker ut på en vårturné med tiotalet stopp runt om i landet. Se städer och datum nedan!

 

 

07-mars          XS Nightclub / Sälen
15-mars          Lilla Vega / Köpenhamn (DK) [Biljetter]
16-mars          Arbis / Norrköping [Biljetter]
22-mars          Katalin / Uppsala [Biljetter]
29-mars          Nöjesfabriken / Karlstad [Biljetter]
30-mars          John Dee / Oslo (NO) [Biljetter]
04-apr             Bygget / Åre
05-apr             XS Nightclub / Sälen
26-apr             Snöröjjet / Idre
27-apr             Magasinet / Falun [Biljetter]
03-maj            Väven  / Umeå [Biljetter]
10-maj            Mejeriet / Lund

 

 

 

I Kingsize Magazine nr 3 2018 återfanns en längre intervju med Movits! som nu går att läsa HÄR!

 

 

De nya singlarna låter lite rakare än tidigare? Vad skulle ni säga att dom låtarna säger om den kommande plattan?

 

Johan: Dom är väl båda inspirerade av Chance-grejer och Outkast. Det är lite mer southern-vibe på det vi gör nu. Jag kan gilla en rak trummaskins hi-hat och lite mer Dungeon Family-aktigt. Och så kommer plattan vara lite grann, att vi vill ha kvar det melodiska men istället för jazz blir det lite mer fried chicken.

 

Johan: Kollar man på många av våra gamla låtar är beatet så jävla klart att rappen liksom får följa med, här får rappen lite mer utrymme. Om vi kör ett jävligt modernt flow kan det vara skitfett att bara ha en ackegura. Vad händer då? Vad hade hänt med 2 Chainz på en ukelele, du vet? Det känner jag mig peppad på. Nu kan vi använda blås som vi alltid har gjort, men i en kontext som för mig känns jävligt fräsch. ”Ohio” skulle jag vilja ge till Anderson .Paak eller Chance.

 

Joakim: Det är det som är lite kul, egentligen kanske man vill börja med låtar som är lite mer överbryggande och det kommer finnas låtar som är mer så, men även om de här två singlarna visserligen talar för soundet på plattan i stort så är det vad vi är peppade på just nu.

 

Johan: För oss känns det här som Movits! 3.0. Jag har verkligen inget emot minimalistisk trap eller entonsbas, det kan jag tycka är skitfett. Men ska vi göra det? Min styrka är inte att prata om orten på en 808:a, det vore bara hjärndött. Med det sagt är det inte att jag inte gillar det, men vart ser vi oss själva i modern musik? Om vi hela tiden gjort vår grej skulle det bli konstigt om vi helt plötsligt skulle ställa om och göra en Drake-platta. Vi har ju någon sorts identitet som band.

 

 

 

Movits-intervju-2018-LS


Publicerat:
RedaktionenNULL