I höstas hade Melody Farshin premiär för sin första stand up-special “Tre streck” på Kulturhuset Husby. Efter en fullsatt spelperiod och turné med Riksteatern får föreställningen i november månad nypremiär i Husby.

“‘Tre streck’ är en stand up-föreställning av och med komikern Melody Farshin där hon med sin unika pricksäkerhet och tajming tar oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Om stoltheten i stamtavlan från 164 och resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet. Och där kanske frågan får ett svar: hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende?”, går att läsa i ett pressmeddelande.

Melody Farshin är inte bara stand up-komiker, utan också författare. 2018 utkom hon med debutboken “Mizeria” där hon med ett inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. 2020 sattes “Mizeria” för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. Melody har även under flera år varit konferencier under poesimästerskapet Ortens bästa poet som drevs av föreningen Förenade Förorter mellan 2015–2018.

Musiken till “Tre streck” är skapad av producenten Mack Beats. Nypremiären i Husby sker 18 november 2022. Mer info och biljetter via kulturhusetstadsteatern.se

Foto: Maryam Barari / Kulturhuset Stadsteatern