5ebe5f2072aaf323604db793
Mapei-Pressbild-2019-S
Mapei, Finess och Nääk & Nimo klara för höstspelningar på Nalen


Kulturhuset Stadsteaterns hiphopsatsning fortsätter.

 

 

I höst fortsätter Kulturhuset Stadsteaterns satsning på svensk hiphop som startade i våras. Även höstens hiphop-spelningar kommer att vara på Nalen (Nalen Klubb och Stora Salen) då byggnaden vid Sergels torg renoveras.

 

Först ut i höstens serie är Mapei, den 2:a oktober, högaktuell med singeln ”Rise up” och ett efterlängtat album som kommer senare i höst. Den 5:e oktober ser vi Finess, som fick sitt stora genombrott i tv-serien “Lyckliga gatan” då han tolkade Py Bäckmans låt “Stad i ljus”. I år har Finess redan hunnit släppa tre singlar och har mer ny musik på gång framöver. I slutet av oktober, närmare bestämt den 31:a oktober, blir det dags för inga mindre än Stockholmsduon Näääk & Nimo. Duon, som har en lång karriär bakom sig, jobbar för närvarande för fullt på sitt kommande gemensamma album.

 

– De är konstnärligt intressanta samtidigt som de är stilbildare och vägvisare. Mapei, Näääk & Nimo och Finess har alla gemensamma nämnare men låter ändå väldigt olika och vänder sig också till olika publikgrupper. De har dessutom allihop stor förmåga att beröra människor genom sina exceptionella liveframträdanden, säger Magnus Palmquist Lunay, konstnärlig ledare musik.

 

 

MAPEI 2:a oktober
NALEN, STORA SALEN

 

FINESS, 5:e oktober
NALEN KLUBB

 

NÄÄÄK & NIMO, 31:a oktober
NALEN, STORA SALEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL