Macklemore till Sverige för spelning – aktuell med soloalbumet “Gemini”


 

 

Efter genombrottet och framgångarna med kollegan Ryan Lewis under de senaste åren, valde Ben “Macklemore” Haggerty att ge sig ut och söka nya musikaliska vägar. Resultatet blev skivan “Gemini”, som slpptes 22:a september, med producenter som Budo och Tyler Dopps. Albumreleasen av “Gemini” föregicks av ett antal flitigt streamade singlar som “Glorius” (med Skylar Grey), “Marmelade” (med omdebatterade Lil Yachty) och senast “Willy Wonka” med Offset från Migos. Lyssna på albumet nedan och se intervju med Macklemore hos Sway In The Morning.

 

 

Macklemore har uppträtt flera gånger i Sverige (med Ryan Lewis) och gör till sommaren 2018 en återkomst till huvudstaden, för en spelning på Gröna Lund i Stockholm den 6:e maj. Detta blir nöjesparkens första bokning till nästa år och Gröna Lunds ägare Johan Tidstrand säger i ett pressmeddelande:

 

“Vi har haft över 400 000 konsertbesökare på Gröna Lund sommaren 2017, vilket gör mig otroligt stolt. Nu ska vi förvalta det förtroendet och fortsätta boka grymma konserter till 2018, och att vi släpper Macklemore som första bokning säger nog en hel del om att vi inte kommer spara på krutet till nästa sommar.”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL