Det har gått nästan tio år sedan Macklemore (och Ryan Lewis) fick det stora genombrottet med hitsinglarna ”Thrift Shop” och ”Can’t Hold Us”, vilket resulterat i miljarder streams världen över. Sedan några år tillbaka är Macklemore soloartist och har sedan framgångarna i början av 2010-talet släppt soloalbumet “Gemini” från 2017. 

Under förra året släpptes singlarna “Chant”, “Maniac” och “Faithful” med NLE Choppa och i november meddelade seattle-rapparen att ett nytt album är på väg. Nu har han äntligen delat med sig av både datum, tracklist och features. 

Albumet ”BEN” kommer att släppas i butiker och på streamingplattformar den 3 mars 2023

På den officiella tracklisten, som är kreativt skriven på en whiteboardtavla, finns NLE Choppa, som ovannämnt gästar på den redan släppta ”Faithful”, Tones & I, som medverkar på även den redan släppta ”Chant”, och slutligen DJ Premier på den nysläppta singeln med titeln ”Heroes”. Lyssna på de senaste släppen från 2022 nedan!

Flera gästartister förväntas att avslöjas de kommande veckorna och du kan redan nu förbeställa albummet här.

För att pusha sitt tredje album kommer Macklemore under våren att ge sig ut på en Europaturné som drar igång den 4 april 2023 i Dublin. Efter det spelar han i England, Belgien, Holland, Frankrike, Tyskland, Österrike, Polen, Schweiz, Italien, Danmark och Norge.

Macklemore gör även ett Sverigebesök under våren och spelar på Gröna Lund den 11 maj 2023. Mer info och biljetter via gronalund.com 

Foto: Press