Tidigare i år har Cleo syns i tv-program som “Jills Veranda” och SVT-dokumentären “När hiphop tog över”. Nu är hon klar som en av de medverkande i ett helt annat typ av underhållningsprogram. Nämligen om husprojekt utomlands.

Allt sedan rapparen släppte sin hyllade solodebut på svenska, “Missaoui”, har vi fått lära oss mer om hennes bakgrund och familjekonstellation. Kanske framförallt relationen till – och saknaden av – hennes pappa som gick bort för hela 30 år sedan. Något som hon beskrivit som ett livslångt sökande efter honom, även i andra.

Efter att skivan släpptes började Cleo dela med sig av bilder och klipp på sociala medier från Tunisien där pappan kommer ifrån och där han också haft ett hus som vid hans bortgång ärvde. Men först nu har hon bestämt sig för att ta tag i en renovering av huset för att komma närmare sina rötter.

Detta har plockats upp av TV4 och deras nya program “Drömkåkar utomlands”, där programledaren Maria Forsblom rest runt mellan de medverkandes olika projekt under två års tid och sett dem tampas med både medgångar och motgångar.

– Jag är så djupt imponerad över våra deltagare som vågar satsa stort. Eftersom de flesta har sitt liv här hemma i Sverige möter de oanade, frustrerande och svårlösta utmaningar när de samtidigt ska renovera i ett annat land, i en annan kultur och på ett annat språk. Det har varit en ynnest att få följa, skratta och torka tårar tillsammans med våra familjer som äntligen tagit modet till sig att förverkliga drömmen som de burit på i väldigt många år, säger Maria Forsblom i ett pressmeddelande.

Programmet får premiär den 10 januari 2024 via TV4. Se en glimt av Cleos husprojekt nedan och samtliga deltagare här.

Foto: Iza Boethius