Ladda upp inför Eurovision 2021


 

 

Årets Melodifestivalen bjöd på flera spännande grepp när TV-tittarna dels fick ta del av nya tekniska lösningar på scen, men också friska fläktar gällande deltävlingarnas programledare. Inte minst hyllades festivalen för sin riktning mot en yngre målgrupp när YouTubern Anis Don Demina och artisten Oscar Zia agerade värdar.

 

Publiken jublade också över att den tidigare Idolvinnaren Tusse slutade upp som segrare och därmed Sveriges bidrag. Känslorna är positiva runt Sveriges chanser i tävlingens stora uppgörelse som närmar sig. Nu är det dags att ladda upp inför Eurovision 2021!

 

 

Ett högst efterlängtat Eurovision

Den pampiga tävlingen, som ställdes in förra året, är kanske mer efterlängtad än någonsin. Eurovision innebär ju en tid då miljontals familjer och vänner sluter samman för att heja på sina länders bidrag. Tävlingen är också en stor höjdpunkt för den som älskar att tippa vinnare.

 

Redan idag kan vi se oddsen på de olika deltagarna, så missa inte att sondera terrängen och välja ut din favorit. Den som vill kan också passa på att aktivera bet365 bonus kod när man registrerar sig på spelbolaget för att tippa. Kan det bli en oväntad vinnare i år?

 

 

Favoritskap

Vi som hejar på Sverige håller förstås tummarna för att Tusse plockar hem tillräckligt många tolvpoängare för att trumfa de andra 39 deltagarna och vinna Eurovision 2021. Vågar vi tro på oddssättarna så har han också goda chanser att kunna ta sig långt med sin låt “Voices”. Låten lyckades på hemmaplan bland annat besegra Eric Saades “Every Minute”, Charlotte Perrellis “Still Young” och Danny Saucedos “Dandi Dansa”.

 

Men det är inte Sveriges bidrag som på förhand är tippat att kamma hem vinsten, utan störst favoritskap har Malta med artisten Destinys låt “Je Me Casse”. Därefter följer Schweiz bidrag “Tout l’Univers” av Gjon’s Tear och Frankrikes “Voilá” av Barbara Pravi. Det återstår att se om vår stigande stjärna kan överglänsa sina konkurrenter.

 

 

Om sändningen

Eventet, som vi fick klara oss utan under 2020, går den här gången av stapeln i Rotterdam, Nederländerna. Den första semifinalen hålls under tisdagen den 18:e maj. Torsdagen den 20:e maj är det dags för nästa semifinal och på lördagen den 22:a maj är det slutligen dags för den stora finalen.

 

Precis som med Melodifestivalen kommer Eurovision att sändas på SVT och finnas att streama på SVT Play. Om du inte har möjlighet att se sändningen live kommer den att kunna ses i repris.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL