Under två dagar på sensommaren är det dags för Ladieslovehiphop Festival – ett initiativ för att främja kvinnliga akter samt bidra till gemenskap och en mer diversifierad livescen.

– Det känns så nice att äntligen närma oss en festivalsommar! Vi har kurerat en lineup med artister och DJs vi älskar och är nyfikna på och ser fram emot att bl.a. se Ayra Starr, Shaybo och Jaz Karis uppträda som vi vet att vårt community lyssnat på och längtat efter att se live. Vi kommer att ta över hela Fållans parkering och skapa ett festivalområde där våra gäster kan leva sitt bästa liv från dagskonserter till sena nätter på dansgolvet och njuta av god mat, konst och andra upplevelser däremellan, säger Nataša Marijana och Rebecca Tegegne från Ladieslovehiphop i ett pressmeddelande.

Bland de klara artisterna återfinns Stefflon Don (UK), Ayra Starr (NGA), Baby Tate (US) som kmmer inta scenerna i Slakthusområdet i Stockholm.

– Ladieslovehiphop, Luger och Live Nation har tillsammans kurerat en lineup med några av de mest intressanta namnen just nu. Festivalen presenterar både up and coming artister samt stora internationella headliners inom hiphop, R&B, afrobeat och subgenre. Vi erbjuder en salig blandning av allt inom popmusik just nu som är till för alla nyfikna och musikintresserade., säger Karolina Kozlowska, promoter på Live Nation Sverige.

Ladislovehiphop Festival 2022 går av stapeln 19-20 augusti 2022. Biljetter släpps fredagen den 18 mars kl 10.00 via ladieslovehiphopfestival.com.

Klara artister Ladieslovehiphop Festival 2022:

Stefflon Don (UK)
Ayra Starr (NGA)
Baby Tate (US)
Carla Prata (UK)
Cristale (UK)
Dreya Mac (UK)
Ivorian Doll (UK)
Jaz Karis (UK)
Jordss (DJ set) (UK)
Nápoles (SE)
Ojerime (UK)
Shaybo (UK)
Uncle Waffles (DJ set) (RSA).

Foto: Alexander Urombi