I höst är det klart för den fjortonde upplagan av dansfestivalen Hiphop Revolution Festival, denna gång återigen i Göteborg. 2023 års upplaga utlovar en rad överraskningar och kommer vara inriktad på dans, musik, kultur och underhållning. Den är dessutom öppen för för alla åldrar, inklusive grupper och familjer.

“Festivalen har pågått sedan 2009 och vi är glada att kunna presentera ännu ett år med mycket dans, jam, kulturaktiviteter och ren gemenskap”, säger de festivalansvariga i ett pressmeddelande.

16 November | Filmvisning & öppen panelsamtal “Revolution talks”

“…gratis filmvisning av Dans[k] 2.0 av Sara Jordan. Efter det kommer vi att ha det årliga öppna panelsamtalet “Revolution talks” med vår moderator Mike Gamble & inbjudna gäster.”

17 November | Dans-workshop.

“…på Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad & vi kommer att erbjuda flera medel nivå 90 minuters dans-workshop i hip hop, popping & house-dans med några av domarna.”

18 November | Klubb känsla uttagning “cypher tryuts” i solokategorier & jam.

“…på Nefertiti som inkluderar en klubb känsla uttagning som kallas cypher tryouts i solokategorierna hiphop, popping, house dans, breaking, junior allstyle 16- & vuxen allstyle 17+. Varje cypher tryouts är 75 minuter.”

19 November | Showcase, danstävling, föreställningar & jam.

“…på Auktionsverket Kulturarena som inkluderar topp 8 i solokategorierna och allstyle-kategorierna. Från topp 4 kommer vi att slå samman de två allstyle-solokategorierna och skapa 2 mot 2 “Battle 4 Generations”. Det kommer att inkludera ett junior allstyle & ett vuxen allstyle lag. Vi kommer även att ha två föreställningar, jam, domare showcases & mycket mer.”

Mer information via festivalens hemsida

Foto: Ortheim Photography