Skandinaviens största streetdans-festival Streetstar expanderar igen.

Festivalen arrangeras för nionde året och listan på internationella dansare och crews som vill tävla är redan lång.

Över 1000 streetdansare ifrån ett trettiotal länder beräknas komma till Cirkus och Wasahallen på Djurgården i Stockholm för att tävla och uppträda.
Huvudprogrammet kommer att vara uppdelat i streetdanstävlingar på tre dagar på Djurgården, med start ifrån fredag 9 maj till söndag 11 maj. Första dagen ägnas åt uttagningar i Dancehall med dansare ifrån Jamaica som domare. Det blir också spektakulära battles i Breaking, Hip hop, House och Whacking.

 
På festivalens tredje dag, söndagen den 11 maj, arrangeras alla final tävlingar i på Cirkus.
På scenen ses även ett nytt battle koncept ”All That Funk” där en Breakare,Lockare och Poppare dansare tävlar tillsammans i samma crew. Våra Dj´s mixar allt ifrån svängig James Brown till tung hiphop musik som garanterat blir underhållande. Vi får även celebert besök ifrån Los Angeles av Don Campbelock som anses vara grundaren av Locking dansen på 70-talet.

 
”Efter att amerikanska tidningen Huffington Post har uppmärksammat våra Voguing- battles i Sverige har vi haft över 2 miljoner tittare på våra olika battlessfilmer på Youtube. Det blir ett internationellt ”Vogue Ballroom Party” med deltagande på högsta nivå med garanterat heta battles på Cirkus” säger Joachim Hövel som tillsammans med Martin Ferretti är grundare och arrangörer av Streetstar Festivalen.

 
”Vi kommer även bjuda in eliten av svenska Salsadansare och ha en stor öppningsfest. Det ska bli spännande och inspirerande att se alla olika dansstilar som samlas på dansgolvet. Det kommer att bli helt grymt ”

 
Som tidigare kommer det även att finnas dans workskops för publiken som vill prova på de olika dansstilarna.
SVT Play kommer att sända live på webben ifrån alla finalerna också, vi vill inspirera en ny publik att upptäcka en levande och positiv danskultur och visa på bredden och dynamiken i streetdansen.