Framträder med Harlem-baserade bandet Rakiem Walker Project.

Jason Diakité, för de flesta känd under artistnamnet Timbuktu, släppte sin debutbok “En droppe midnatt” i november 2016. Året därpå tog Jason steget in i teaterns värld och gjorde en svensk scenföreställning baserad på boken, musikaliskt inramad av ett helt nytt soundtrack. Boken och föreställningen beskrivs vara “en gripande kartläggning av Jason Diakités identitet, tillhörighet och familjs historia – från förslavandet av hans förfäder i South Carolina till 2000-talet i Sverige”.


Nu har den engelska översättningen av boken blivit en föreställning i ny regi, med Harlembaserade bandet The Rakiem Walker Project, som premiärspelades för fulla hus på Harlem Stage i New York i juni 2022.

“Denna transatlantiska föreställning återvänder nu alltså i ny skepnad till Sveriges scener hösten 2022! Till föreställningen har boken ”A Drop Of Midnight” bearbetats och dramatiserats på nytt för att genom animationer och delvis helt nyskrivna monologer och musik förmedla Jason Diakités privata och gripande familjekrönika. Jason skildrar sina förfäders förslavande, den afroamerikanska medborgarrättskämpen, föräldrarnas kärlek bortom etnicitet, uppväxten i Lund och självklart hiphopen – vilken medvetandegör honom som ung och kom att bli hans starkaste verktyg mot orättvisa.”

Detta framförs live på scen av Jason Timbuktu Diakité tillsammans med föreställningens kompositör Erik Hjärpe och det Harlem-baserade bandet Rakiem Walker Project. Erik Hjärpe är en av medlemmarna i Timbuktus husband Damn! och Rakiem Walker Project är husband på Marcus Samuelssons restaurang “Red Rooster” i New York.

Biljetter finnns via adropofmidnight.se