Premiär i september för Jason “Timbuktu” Diakités scenföreställning “En Droppe Midnatt”


 

 

Jason Diakité, mer känd under artistnamnet Timbuktu, släppte i höstas boken “En Droppe Midnatt” som möttes av idel lovord. Boken har varit en försäljningssuccé och i mars månad kom nyheten att den även blir till en scenföreställning. Denna sätts upp på Skandiascenen, Cirkus i Stockholm och Slagthuset i Malmö, med totalt 25 föreställningar.

 

 

I juni kom nyheten att regissören Farnaz Arbabi och bandet Damn! adderas till föreställningen, enligt ett pressmeddelande. Farnaz Arbabi är konstnärlig ledare för Unga Klara med bakgrund inom teater, musikal och opera på bland annat Dramaten, Stockholms stadsteater, Riksteatern, Uppsala stadsteater, Backa teater och Folkoperan. I hennes arbete har ämnen såsom rasism, identitet och politik lyfts fram i banbrytande och intressanta tolkningar. Jason Diakité säger:

 

“Jag och Farnaz, har som så många andra, väldigt mycket gemensamt vad det gäller frågor om identitet. Jag är en stor beundrare av hennes arbete så det är en mäktig ära att äntligen få samarbeta med henne.”

 

 

När det kommer till musik på scenföreställningen faller valet naturligtvis på Damn! och kompositören Erik Hjärpe från bandet. Damn! har som bekant samarbetat med Jason Diakité under många års tid både på turné och skiva. I samband med föreställningen kommer Damn! att spela både ospelade och nyskrivna låtar, såväl som klassiker.

 

 

Premiär 21:a september på Skandiascenen i Stockholm.

Biljetter och datum: www.endroppemidnatt.se & www.ticketmaster.se

 

”Jag är svart, fast färgen på min hud är brun. Jag har ett komplext kärlsystem av rötter som förgrenar sig över kontinenter, etniciteter, klasser, färgskalor och epoker. Jag är en korsning av Slovakien, Tyskland, Frankrike, Afrika, South Carolina. Av vit, svart, cherokee. Jag är Jason, son till den svarte Madubuko Diakité och den vita Elaine Bosak. Jag är alla de länder mina förfäder kom ifrån och skeppades från i kedjor. Jag är alla de färger och nyanser deras hud hade. Jag är deras vrede och längtan, deras framgångar och deras drömmar.”

 

 

 

Foto: Dan Lepp

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL