Redan i januari kunde vi se att Top Dawg Ent-signade Isaiah Rashad hade ett turnéstopp inbokat i Stockholm. Dock var det länge oklart var spelningen skulle gå av stapeln – något som Red Bull Sound Select förra veckan kunde bringa klarhet i när de utannonserade spelningen till Kägelbanan. Under kvällen kommer även de svenska talangerna Joe Lefty och Sikai att uppträda.

För att gå på spelningen är det bara att OSA via denna länk så kostar entrén endast 50 kr. Entré utan OSA = 150 kr. 

Mer om artisterna på scen nedan!

ISAIAH RASHAD (US)

“Tennessee-rapparen Isaiah Rashad albumdebuterade förra året med hyllade ”The Sun’s Tirade” – ett genomärligt album där Rashad inte hymlade med sina demoner. På plattan gästades han av namn som Kendrick Lamar, Syd och SZA, men den starkast lysande stjärnan förblev alltid Isaiah Rashad själv. Med ett alldeles eget flow som ständigt pendlar mellan att låta klassiskt och helt nytt, rappade Rashad sig igenom albumets dryga 60 minuter med klass och bravur. Det verkade även den samlade kritikerkåren tycka, då flera kreddiga publikationer placerade ”The Sun’s Tirade” högt på sina årslistor.

Efter att länge ha velat bli präst hittade Isaiah Rashad hiphopen i high school, och sedan dess har målet varit tydligt – att bli en erkänd rappare. Karriären tog fart 2013, då Top Dawg Entertainment – hem åt tidigare nämnda Kendrick, Ab-Soul, ScHoolboy Q med flera – efter mycket hemlighetsmakeri avslöjade att Isaiah Rashad var deras nya stora satsning. Därefter följde debut-EP:n ”Civilia Demo” som bekräftade att den hajp som cirkulerat kring Rashad var befogad. Efter två års tystnad, då Rashad bland annat drabbades av en depression och slogs mot sina demoner, kom till slut ”The Sun’s Tirade” – albumet som cementerade Rashads plats bland de största. Båda av Isaiah Rashads officiella släpp har nått ett betyg över åtta på Pitchforks tiogradiga betygsstege – något som få andra rappare kan stoltsera med.”

SIKAI

“Född strax innan millennieskiftet, uppväxt söder om söder, rötter i Elfenbenskusten och med den nya tidens artister som Jhene Aiko, Partynextdoor och Kehlani som soundtrack. Sikai experimenterar mer än gärna och inspireras av r’n’b/hiphop, trap, pop och försöker själv kombinera dessa stilar i sin egen musik. Sikai upptäcktes via YouTube och signades till Universal redan som 15-åring, utan att då ha släppt en enda låt. I dag är Sikai 19 år och har hunnit samarbeta med producenter/artister som Joy Deb, Jaqe, Leslie Tay, Grillat & Grändy och Cherrie. På släppta singeln “Klubben” (feat. Sakarias) hör vi ett av framtidens mest lovande namn på den svenska rnb-scenen.”

JOE LEFTY

“Det har gått närmare tre år sedan Joe Lefty introducerade sig på den svenska rap-scenen, för att kort därefter ta ett steg tillbaka för att verkligen arbeta på sitt artisteri. I stället för att släppa ny musik ägnade han sig åt att utvecklas som artist och musikproducent. Han låste in sig i studion vilket resulterade i en hel del nytt material och ett mer mångsidigt sound. År 2017 är året när Joe Lefty kommer presentera sig på allvar. Han planerar att släppa två projekt i år – den första är den konceptuella EP:n HeartChakra. EP:n produceras av välrespekterade rapparen och producenten Chapee, samt Grammy Award-vinnande producenten Tommy Black, som tidigare har arbetat med Kendrick Lamar, ScHoolboy Q, Anderson .Paak och Ab-Soul. Projekt nr 2 är planerad att ges ut senare i år och kommer till största delen att vara producerad av Joe Lefty själv – och kommer visa ett helt nytt sound från en redan mycket mångsidig artist. “

65ba07add7a32f7b0a037f23