Under torsdagskvällen samlades 16 utav nordens bästa B-Boys till en episk battle i den danska huvudstaden på eventet Red Bull BC ONE Nordic Cypher. 

Red Bull BC One räknas idag som VM i B-boy battling och arrangeras i över 30 länder. Fyra dansare från vardera länder, Sverige, Norge, Danmark och Finland, tävlade under torsdagskvällen head to head om den nordiska kronan.

Domare:

Cico (it) Red Bull bc One All Star
BBoy Xisco (nl) Hustle Kidz Crew
Swift Rock (de) Battle Squad

I en skönt urban lokal på KPH Volume bjöd de nordiska dansarna verkligen på sig själva. Under kvällen sågs en hel rad imponerande footworks men också mycket freezes och power moves. Under förra helgens träningsläger underströk de svenska dansarna hur viktig ens originalitet var, vilket också blev tydligt under battlesen. Påtagligt var också hur attityden skiljde länderna åt. Överlag var det en fredlig och rolig stämning i lokalen men mest intensivt blev det när finnarna stod på scen och den annars så vänliga stämningen tröt en aning. Danskarna däremot lutade sig mer mot ett stort självförtroende och ett stort publikfrieri. Bland svenskarna var det Calle och Mingster som stod ut och tog sig vidare till andra rundan men snart blev inte helt otippat kvällens mest uppmärksammade dansare förra årets 2:a, dansken Rico Coker a.k.a Zoopreme och finnarnas Jussi Sirviö a.k.a Focus, vilka också hamnade i finalen tillsammans. På hemmaplan och med ett stort stöd i ryggen var det många i lokalen som ville se Zoopreme vinna i år men efter en intensiv och väldigt jämn fight blev det till slut ändå Finlands Focus från Flow Mo Crew som tog hem den nordiska segern i Red Bull BC One Nordic Cypher. Nästa stopp för tävlingen blir den västeuropeiska finalen i Napoli, Italien där sedan vinnaren skickas till världsmästerskapen i Seoul, Syd Korea!

Deltagare:

Norge                       Danmark           Sverige               Finland
Slick Rick                   Zoopreme             Mingster               Hatsolo
Speedo                        Dr. Hefo               Alfonzo                  Focus
Exaggerate                 Tunde                   Calle                       HooHoo
Daniel                         Castro                   Escobar                  TheVice

[pgallery id=”3NPU72109Q” /]

Av: Mia Andersson

Foto & Film: Dennis Bärlund