62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Guiden – sommarens mest prisvärda festivaler i Sverige?


 

 

Sommaren i Sverige kryllar inte bara av hav, sol och doft av kaprifol – utan även av festivaler.

 

För många musikälskare är festivalerna årets höjdpunkt. Men för dig som ännu inte bestämt vilken du vill besöka listar vi på Advisa här några av Sveriges bästa och mest populära festival – samt vad de kostar.

 

 

Festivalsommaren 2022 har redan börjat flera av årets stora festivaler har redan varit. Många av de kommer tillbaka 2023, så vi ska återkomma till dem lite senare i texten. Men först listar vi de som du fortfarande har en chans att besöka i år!

 

 

Lollapalooza

Lollapalooza är en amerikansk festival-franchise som kom till Sverige första gången 2019. Efter ett pandemiuppehåll är det nu dags igen – och det blir späckat med internationella stornamn. Eller vad sägs som The Killers, Imagine Dragons, Måneskin och Post Malone? Även många av våra egna största artister kommer att spela – till exempel Veronica Maggio, Benjamin Ingrosso, Tove Lo och Alesso.

 

Lollapalooza är en tredagarsfestival på Gärdet i stockholm som pågår mellan 1 och 3 juli. En dagsbiljett kostar från 1195 kronor och vill du gå på alla tre dagarna får du hosta upp minst 2495 kronor.

 

 

Way out west

Way out west är också en stadsfestival och den hålls i Slottsskogen i Göteborg mellan den 11 och 13 augusti. Även de lockar med många svenska stornamn, som Joakim Thåström, First Aid Kit och Yung Lean. Men även internationella akter som Tame Impala, Dave och Nick Cave & The Bad Seeds.

 

Way out west bjuder på mer än bara musik då de också har en scen för livepoddar, samtal och debatter. Maten är också något de satsar extra på och de säljer bara vegetarisk mat.

 

Way out west kostar från 995 kronor om du vill gå en dag – och 2195 om du vill gå alla tre dagarna.

 

 

Så får du råd med festivalresorna

Förutom biljettpriser kostar det ofta en bra slant att gå på festival med tanke på resan, boende och mat. Behöver du hjälp med att spara till festivalerna har vi på Advisa här samlat våra 50 bästa tips för att spara pengar.

 

Som låneförmedlare kan vi också hjälpa dig att samla din lån till en lägre ränta – vilket kommer spara dig pengar varje månad och ge dig mer pengar över till roligare saker!

 

 

Festivaler att hålla koll på till nästa sommar

 

 

Sweden Rock

Älskar du hårdrock och metal är Sweden Rock det självklara valet för dig. Festivalen hålls i Norje utanför Sölvesborg under första halvan av juni. Det är en klassiker i Sverige som lockat många storstjärnor genom åren och är en klassisk campingfestival där många åker dit och tältar på området som rymmer hela 35 000 personer.

 

I år kostade Sweden Rock från 998 kronor för en dag, 2948 kronor för tre dagar och 3348 för fyra.

 

 

Summerburst

Om du hellre dansar till house än headbangar till hårdrock är nog Summerburst ett bättre alternativ för dig. 2022 hölls festivalen enbart på Ullevi i Göteborg men innan pandemin rullade den också i Stockholm.

 

Summerburst är en tvådagarsfestival och brukar hållas en helg i juni. I år kostade biljetterna från 1195 för en dag och från 1645 för båda dagarna.

 

Så oavsett om du planerar för en av sensommarens festivaler eller redan planerar inför nästa års besök hoppas vi att du hittat något för dig!

 

 

 

 

Foto: Wendy Wei / PexelsPublicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL