24timmarsvartkvinn-s
Fanna Ndow Norrby gör pjäs baserat på Instagram-kontot och boken “Svart kvinna”


 

 

Som en uppföljning till Instagram-kontot och boken “Svart kvinna” tar Fanna Ndow Norrby kvinnors vittnesmål om rasism och sexism upp på scen. I “24 timmar Svart Kvinna” får vi följa de fyra vännerna Iman, Mimmi, Ayida och Yayyah under en utekväll i Stockholm där en av dem utsätts för ett rasistiskt påhopp. Tumult uppstår och pjäsens fokus ligger på vännernas reaktioner på att bli utsatta för rasism och afrofobi. Fanna Ndow Norrby har tidigare uttalat sig om produktionen:

 

“Jag har haft privilegiet att alltid ha kunnat spegla mig i mina vänner. Jag har aldrig varit den enda. Vi har vridit och vänt på våra identitetsmarkörer in i absurdum och trots att det alltid suger att bli drabbad av direkt rasism har det på något sjukt sätt ändå stärkt oss. Och 2014 när jag efter mycket frustration till sist startade @SvartKvinna-kontot på Instagram var det efter att jag insett att mina vänner och jag på allvar hade mer nyanserade och smarta diskussioner om rasism än vad som levererades på svenska ledarsidor. Varför? För att vi levt det och kunnat bolla med varandra hela våra liv”.

 

Den 8:e april visas “24 timmar Svart Kvinna” på Stora Teatern i Göteborg. Mer information som andra städer som får besök av pjäsen, pris och biljetter finns HÄR

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL