62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Eek-A-Mouse (JAM) till Sverige!


 

 

Eek-A-Mouse – en av Jamaicas största reggaeartister och en levande legend – kommer till Stockholm för en exklusiv konsert i slutet av november.

 

 

“Eek-A-Mouse, Ripton Hylton i passet, lyckades få dancehall-besökarna euforiska redan 1979 med första singeln, Joe Gibbs-produktionen, “Once a virgin”. Redan då var det svårt att föreställa sig någon som inte direkt fascinerades av hans nasalt gälla röst och “biddy beng-beng, biddy meng-meng”-scat och så är det än idag. Denna säregna sångstil särskiljer Eek-A-Mouse från övriga konkurrenter, han påminner varken om en vindlande toastare såsom U-Roy eller en tidig dancehall-DJ som exempelvis Yellowman. Framförallt är det kvalitén på hans musik och melodier som gör att han fortfarande, nästan 40 år efter debutsingeln, ger över 200 konserter per år; här finns ett pärlband av hits och odödliga klassiker.
Eek-A-Mouse är helt unik, begåvad och rätt och slätt rolig. Hör de underbart lekfulla “Peeni Walli” och “Wa-Do-Dem”, en utav hans större hitlåtar. Bakom allt det lekfulla levererar Eek-A-Mouse även låtar med en mer seriös innebörd, vilket bevisas i bland annat “Terrorists in The City”, “Virgin Girl” och “Do you “Remember”.”

 

 

29:e november, Lilla Hotellbaren i Stockholm

 

Eek-A-Mouse | Support: Leafnuts, Junior Natural & Robert Athill | Selectah: DJ Badejo | Sound System: Topaz Sound

 

BILJETTER

 
Läs mer i Facebook-event

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL