60361bd489c0ae51e83f60c2
Dessa stora evenemang vi fram emot 2021


 

 

2020 var rent ut sagt ett skitår. Coronapandemin lämnade många av oss besvikna och till och med förtvivlade. Konserter och festivaler blev uppskjutna, och kanske värst av allt ställdes majoriteten av alla sportevenemang in. 2021 är fortfarande oklar, men än så länge finns det några stora events att se fram emot.

 

Det kommer bli ett stort år för underhållningsvärlden, trots att vi ännu inte vet hur den globala situationen kommer se ut. Vad vi vet är att många stora turneringar och evenemang tvingats ändra sina format för att kunna genomföras. Låt oss därför ta en titt på några av de stora evenemang som vi ser fram emot i år!

 

 

 

Eurovision Song Contest – Rotterdam, Nederländerna

Till många människors förskräckelse blev förra årets sändning av ESC inställt. Vi hade så mycket hoppats på att The Mamas kunde kamma hem vinnarpokalen men tyvärr förstörde viruset även detta för oss. Det gör dock inget när de svenska deltagarna kommer slås om finalplatsen i år igen. Vi ser oerhört mycket fram emot, åtminstone vi schlagerfans, att kunna se de nationella musikerna tävla om att bli vinnaren av den 65:e utgåvan av ESC i Rotterdam.

Förutom The Mamas i år igen kommer vi även se stora namn som Anton Ewald, Charlotte Perelli, Danny Saucedo, Dotter och Eric Saade slåss om platsen till ESC under Melodifestivalen. Melodifestivalen kommer pågå i vanlig ordning och blir den 61:e upplagan. Första rundan av Melodifestivalen börjar den 6:e februari och pågår fram till den 13 mars, men detta år blir det utan publik.

 

 

 

Europamästerskapet i fotboll

Det är inte bara årets största musikfestival vi har att se fram emot. Även EM beräknas arrangeras mellan den 11 juni och 11 juli i år där mästerskapet kommer hållas i tretton olika städer runtom i Europa. Tidigare år så har ju EM hållits i ett eller två olika länder, men på grund av coronapandemin blev arrangörerna tvungna att formatera om mästerskapet. Det klagar vi inte över, så länge inte ännu ett mästerskap ställs in! Vi är oerhört pepp över att se våra favoritlag kämpa mot varandra på planerna i år och kan knappt vänt

a tills sommaren är här. Samtidigt planerar vi att spela på oddsen på kampen, vilket vi hoppas även ni har övervägt! Ryktena går att oddsen planeras vara heta så väl som höga till sommarens mästerskap. Så leta fram den bästa oddsbonusen på https://betting.com/sv/bonusar och börja planera din framtida förmögenhet redan nu!

 

 

 

Olympiska Spelen – Tokyo, Japan

Som vi väntade på OS när året bara hade börjat 2020. Tyvärr drabbades vi av en global pandemi och det var inte mycket annat att göra än att ställa in hela mästerskapet. Som tur är dröjde det inte lång tid innan ett nytt datum för OS spikades. Enligt arrangörerna ska spelen starta den 23 juli 2021 i Tokyo, Japan istället.

Vi är väldigt förhoppningsfulla och hoppas på att inte WHO går ut med nya rekommendationer och länder sätter ännu fler restriktioner. Om det är något vi behöver i år är det att se alla våra favoritsportare tävla om OS-guldet i Tokyo!

 

 

 

Lollapalooza – Stockholm, Sverige

Visst är det inte bara internationella evenemang vi ser fram emot. Vi hoppas så mycket att det gör ont i oss att Lollapalooza kan bli avhållet till sommaren! Om du inte redan vet vad Lollapalooza är så är det bara en av världens bästa festivaler. Bäst av allt är att Lollapalooza hålls i vårt eget avlånga land, i favoritstaden Stockholm.

Det blir 3 dagar fyllda av grymma lineups, fantastisk mat och förhoppningsvis en fest utan dess like. Efter föregående år behöver vi inte annat än att dansa tills vi ser morgondagen och umgås med våra nära och kära, förhoppningsvis utan avståndet denna gång! Vi håller som sagt tummarna för att Lollapalooza kan äga rum på Gärdet som planerat den 2–4 juli 2021.

 

 

 

Expo – Dubai, Förenade Arabemiraten

Sist men inte minst ser vi fram emot den stora världsutställningen Expo som planeras hållas mellan 1 oktober 2021 och 31 mars 2022. För dig som inte vet vad Expo är, ännu, är det en årlig utställning för konst och arkitektur. I år är temat “Connecting Minds – Creating the Future” med 3 olika områden: möjligheter, mobilitet och hållbarhet.

Olika länder ställer ut olika paviljonger där de visar upp sitt bidrag till årets tema. Sveriges paviljong har skapats av Alessandro Ripellino Arkitekter och kallas för “The Forest”. Enligt dem själva blir det en plats för reflektion, fantasi och kreativitet där det finns inslag av nordisk skog så väl som arabiska mönster.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL