Duon spelar live på Kägelbanan i Stockholm med Sjukstugan som förband!

Med ursinnigt tempo levererar den legendariska hiphop-duon från Florida – bestående av M-1 och Stic.man – tunga beats, politiskt medvetna texter som etsar sig fast i medvetandet.

Dead Prez har gjort sig kända för sina hårda och skarpa, politiska texter. De svartas frigörelse, övervakningssamhället, företagskontroll och kapitalism är ämnen som varit ett grundfundament för de båda sedan starten. M-1 och Stic.man träffades på universitet i Florida och delade en passion för musik och politik som resulterade den första singeln ”Police State with Chairman Omali” som släpptes 1998. Debutalbumet “Let’s get free” följde år 2000 och fick ett varmt mottagande från kritiker i hela världen, inte minst i Sverige. I fjol kom det efterlängtade albumet “Information Age” och med detta blev det tydligt att Dead Prez fortfarande levererar kvalitet utan att kompromissa med något.

Biljetter köper du HÄR!

Det är även klart att Sjukstugan agerar förband till Dead Prez. På Kingsizegalan 2013 i februari kunde du se Sjukstugan framträda med populära singeln “Zig Zag” från albumet “Rap På Svenska”:

Sjukstugan%20med%20Zig%20Zag%20p%C3%A5%20Kingsizegalan