62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Avslutad – Vinn biljetter till Dead Prez (US) live på Babel, Malmö 17:e februariLegendariska hiphop-duon Dead Prez kommer äntligen till Babel med sina tunga beats och knivskarpa texter. Konserten presenteras i samarbete med Rome och Beneaf. Herrarna bakom bl.a. Woohah! och The Boom Bap.

Nu kan du vinna biljetter till spelningen för dig + en vän!

 

 

TÄVLING

 

1. Lika denna nyhet, på kingsizemagazine.se, INTE i Facebook-gruppen.

 

2. Tagga den personen du vill ha med dig på konserten + ange i kommentarsfältet på Kingsizemagazine.se nedan (INTE i Facebook-gruppen) vilket din absoluta favoritlåt med Dead Prez är.

 

Vinnare (2 st) presenteras 16/2 och meddelas via Facebook. Lycka till!

 

 

 

 

– – – – –
DEAD PREZ (US)


Med ursinnigt tempo levererar den legendariska hiphop-duon från Florida – bestående av M-1 och Stic.man – tunga beats och politiskt medvetna texter som etsar sig fast i medvetandet.

 

Dead Prez har gjort sig kända för sina hårda och skarpa, politiska texter. De svartas frigörelse, övervakningssamhället, företagskontroll och kapitalism är ämnen som varit ett grundfundament för duon sedan starten. M-1 och Stic.man träffades på universitet i Florida och delade en passion för musik och politik som resulterade den första singeln Police State with Chairman Omali som släpptes 1998. Debutalbumet “Let’s Get Free”, med en av hiphophistoriens starkaste anthems “Hip Hop”, följde år 2000 och fick ett varmt mottagande från kritiker i hela världen, inte minst i Sverige. I fjol kom det efterlängtade albumet Information Age och med detta blev det tydligt att Dead Prez fortfarande levererar kvalitet utan att kompromissa med något.

 

 

JOY (SE)
Rapparen med rötterna i Malmö har under senare tid samarbetat med producenter som Mack Beats och Marcus Price. Hon har kört ihop med Jaqe ett flertal gånger och nu senast på P3 Guld-galans efterfest. Det här är bara början för Joy! Inom kort kan ni alla räkna med att höra henne över radion och se henne på scener tvärs över landet. Vi välkomnar den självklara öppningsakten för Dead Prez denna kväll.

 

 

VAD: Dead Prez (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Måndag 17 Februari, 19:00, på scen 20:00
SUPPORT: Joy (SE)
DJs: Rome & Beneaf (Woohah!/The Boom Bap)
FÖRKÖP: 180 kr (inkl. förköpsavg.). Förköp på http://babelmalmo.se/biljetter alternativt Folk & Rock (Skomakargatan 11), Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18) eller HepCat Store (Sankt Lars väg 21).
I DÖRREN: 200 kr.
ÅLDER: 18 år
WWW: http://deadprezblog.wordpress.com/

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/207728632758274/

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL