Danskollektivet Far From the Norm till Stockholm för “Union Black”-föreställning


 

 

Det London-baserade danskollektivet Far From the Norm är aktuella med föreställningen “Union Black” ett antal olika konfliktytor i dagens Europa gestaltas. Far From the Norm grundades av koreografen och den konstnärlige ledaren Botis Seva 2009 och består av teaterperformance, utomhusshower och andra former av iscensättningar som syftar till att utmana publiken. Titeln på kollektivets nya framförande (“Union Black”) är en lek med benämningen på den brittiska flaggan Union Jack) och innefattar ämnen som rasism, nationalism, huliganism och fotboll. Jordan Douglas, dansare i Far From the Norm säger i ett pressmeddelande:

 

“Union Black ger en bild av europeisk politik utifrån ett underifrånperspektiv, med dem det berör som avsändare. Föreställningen undersöker frågor som ”Hur kommer relationerna med EU att se ut post-Brexit?”. Union Black tacklar och besvarar de här frågorna på ett stiliserat och satiriskt sätt genom att använda dansen och teatern som kommunikationsmedel.”

 

 

Nu kommer Far From The Norm till Stockholm och Subtopia i Alby i april. Utöver medlemmarna i Far From the Norm medverkar i även fyra lokala så kallade ”emerging artists” som tagits ut i auditions i respektive land. Beroende på gruppens sammansättning på varje plats kommer showen att förändras. Medverkande är Shangomola Edunjobi, Ezra Owen, Joshua Nash, Jordan Douglas, Victoria Shulungu, Botis Seva, Naïma Souhair, Arthur Sidoroff, Mateusz Szczerek och Alessio Motta. De svenskar som medverkar i den svenska uppsättningen är Anna Aro, Viktor Gårdman, Ronja Jansson, Matthew Horton. Koreografer: Far From the Norm. Studio Support: Gaëtan Leveque, Manu Nebuck. Musik: Torben Sylvest.

 

 

Far From the Norm live på Subtopia i Alby (Stockholm)
21 april 19:30 & 22 april 15:00

Mer info här

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL