Under våren har sångerskan Daniela Rathana raderat alla sina tidigare inlägg på Instagram och låtit nya inlägg med kodade budskap delas på plattformen. I inläggen finns utdrag från kursmaterial, brev från skolan, förklaring om ett examensarbete, comic sans-typsnitt, ett fan-meddelande till Oscar Linnros och spelet Habbo hotell. I kommentarsfälten har hennes följare undrat vad som pågått. Och nu är det avslöjat. Daniela Rathana ska ut på sommarturnén ”School Of Rathana Tour”.

I ett personligt uttalande beskriver sångerskan tanken bakom turnén och namnet. 

”School Of Rathana är en skola för alla oss som av olika anledningar inte hade förutsättningar för att passa in i systemet. Hela livekonceptet bottnar i ett sår, en frågeställning som jag inte kan släppa: Tänk om nationella proven krävde svar av alla barn i Sverige på frågor som: “Hur mår du? Sover du om nätterna? Hur mår din familj? Har ni mat hemma?”

Jag vill att publiken ska lyssna på sin egen röst, precis som jag lyssnat på min. ”Tänk om du redan har allt du behöver för att bli allt du vill bli? Tänk om den där rösten inom dig sitter på alla svar? Tänk om det är din inre skola som kommer skriva historia?”

School of Rathana är mitt sätt att ta revansch för alla gånger jag fått höra att min framtid ser mörk ut. Jag vill erbjuda samma revansch till alla IG-barn i publiken. Kom gärna för sent, kom inte ens hit om du inte pallar, somna eller zoona ut om du behöver, ta inte med mobilen för vi båda vet att du kommer tappa den. Jag tror på dig. Jag vet att du lyssnar på rätt röst, även om det innebär att du inte är här.

Pusss och MVG plusss

/ Rektor Dr. Rathana
School of Rathana”

Daniela Rathana började att släppa låtar 2019. Efter ett lyckat debut-EP-släpp 2020 kom det kritikerrosade debutalbumet ”Rathana Club” året efter. Det gav sångerskan hennes första Grammisvinst för Årets Pop och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Och trots en hittills relativt kort karriär så har hon redan hunnit medverka i TV4:s ”Så Mycket Bättre”, öppnat för Håkan Hellström på ett utsålt Ullevi i Göteborg och släppt en egen kollektion i samarbete med Weekday.

School of Daniela Rathana Tour” gör nedslag på följande platser:

3 juni – Umeå – Brännbollsyran
10 juni – Piteå – Backyard
30 juni – Stockholm – Lollapalooza Stockholm
1 juli – Västerås – Västerås Cityfestival 
8 juli – Varberg – A Day At The Park
14 juli – Karlstad – Kajen
15 juli – Burgsvik – Grå Gåsen (med Miriam Bryant)
28 juli – Smögen -Amaze Festival
29 juli – Östersund – Storsjöyran 
04 aug – Karlskrona – Karlskrona Skärgårdsfest 
05 aug – Ulricehamn – Uport Festival 
26 aug – Kristianstad – Trädgården Festival
27 aug – Malmö – Sounds of Amfi, Pildammsteatern
02 sep – Göteborg – Göteborgs Kulturkalas

Lyssna på Daniela Rathana nedan. 

Foto: Pressbild