"Jag tänker fortsätta fira året ut".

Med det hyllade första fullängdsalbumet ”Missaoui” har Cleo ytterligare förstärkt sin position som en av landets viktigaste röster. För de som ännu inte fått chansen att höra skivan live, kom nyligen goda nyheter då det framgick att rapparen gör en spelning på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i höst. Nu står det klart att spelningen blir en del av en längre höstturné tillsammans med bland andra producenten Academics.

– Sedan vi släppte albumet i juni har allting varit som en enda stor releasefest. Varenda gång jag kliver upp på scenen känns som ett firande av livet. Jag är så stolt över albumet, över rädslorna vi överkom, att vi vågade ge plats till något nytt att växa fram. Allting jag upplever nu i mötet med publiken och bandet är så otroligt vackert. Och jag tänker fortsätta fira året ut, säger Cleo i ett pressmeddelande.

Random Bastards-profilen prydde i samband med släppet även omslaget för Kingsize Magazines andra nummer under 2022. Läs hela omslagsintervjun här och se städer/datum för turnén nedan!

17 september – Eskilstuna, Lokomotivet
14 oktober – Malmö, Moriska Paviljongen
28 oktober – Stockholm, Kulturhuset
29 oktober – Umeå, Väven
5 november – Göteborg, Pustervik
16 november – Sundsvall, q.bar
18 november – Uppsala, Katalin

Foto: Erika Udvardi / Erik by Erik