Premiärspelar även kommande samarbete med Kanye West.

Childish Gambino-fans har sannerligen fått ett par uppmuntrande nyheter på senare tid. Kort efter att uppgifter om två nya album är på gång annonseras nu en världsturné som drar igång i sommar.

I skrivande stund är detaljerna sparsamma, då avslöjandet endast gått att höra i förbifarten under en sändning av GILGA Radio där en röst hörs säga:

“Childish Gambino New World Tour this summer. Coming to an arena near you. Are you ready?”

Men, angelägna fans lyckades snabbt nosa upp en hemsida för turnén där man har möjlighet att skriva upp sig på en mejllista.

Världsturnén är efterlängtad då den följer upp 2011 års “I Am Donald”-turné och efterföljande “This Is America” som gick av stapeln under 2018. Svenska fans ska nog inte få för höga förhoppningar då den gode Glover inte besökt Sverige på en turné förut. Kingsize var däremot på plats när han uppträdde på Brixton Academy i London 2014.

Albumen då? Ja, först väntas “Atavista” se dagens ljus. Ett projekt som av fans konstaterats vara den slutgiltiga versionen av projektet “3.15.20”. Enligt Gambino själv kommer sedan hans sista album, som även ska agera soundtrack till en ny film titulerad “Bando Stone & The New World”.

Något vi kan få se i samband med detta är ett samarbete med Kanye West. Artisten har bjudit på en förhandslyssning av en låt tillsammans med Ye som möts av överväldigande positiv respons från fans. Kanye är som bekant en stor förebild för Childish Gambino och han har många gånger uttryckt sin beundran för rapparen, producenten och entreprenören.

Håll utkik för mer information kring albumprojekten och världsturnén framöver!

Foto: Melika Zakariae