Festivalsäsongen är igång på allvar och denna fredag öppnar Lollapalooza Stockholm dörrarna för första gången sedan starten 2019. Nu står det även klart att festivalen Way Out West adderar hela 19 akter ytterligare till festivalen 11-13 augusti i Göteborg. Bland de nya artisterna återfinns rappare som Broder John, Cleo och Jaqe. Det adderas även starka svenska r&b-akter som JÁNA, Hannes och Bavé till lineupen. Utöver detta bokas även jamaicanska stjärnan Koffee, aktuell med nytt albumprojekt.

– Den andra helgen i augusti närmar sig med stormsteg och att kunna basunera ut 20 (!) nya akter på det här sättet känns som en seger på alla sätt och vis. Det rör sig om en bred och brokig skara genrer och uttryck som alla bidrar till att göra Way Out West till den musikaliska folkfest som det är. Det blir retro-R&B från Danmark med Erika De Casier, hiphop från staterna med WIKI, bossa nova-doftande pop från Stockholm med Dina Ögon och mycket mer därtill. I och med att tiden för biljettköp nu börjar bli knapp råder vi alla som står och väger att slå slag i saken och köpa biljett. Den första Way Out West-upplagan på två får inte missas, säger Filip Hiltmann på arrangören Luger.

Se de nya inbokade artisterna till Way Out West 2022:

Koffee [JAM]
Fruit Bats [US]
Sara Parkman
Natalie Bergman [US]
CMAT [IRL]
Cleo
Erika De Casier [DK]
Tkay Maidza [AUS]
King Hannah [UK]
WIKI [US]
GERD
JÁNA
Esther
Jaqe
MIYNT
Bavé
Stella Explorer
Dina Ögon
Broder John
Hannes

Häromdagen presenterades även Stay Out West, klubbprogrammet som tar vid nattetid när musiken tystnar i Slottsskogen – en av Way Out Wests viktigaste beståndsdelar. Vilka klubbar och lokaler som är med brukar variera från år till år. Läs mer vilka sju klubbar som kommer att vara del av programmet 2022.

I början av veckan kom även nyheten att Spotify återigen samarbetar med Way Out West för en 100 Live-scen i Slottsskogen. Bland de inbokade artisterna finns 23, som även syns på omslaget av senaste Kingsize Magazine. Läs mer här om nya numret av tidningen och 100 Live.

Foto: Erika Udvardi / David Möller

65546e0a53c940223e0b0eb4