Stay Out West, klubbprogrammet som tar vid nattetid när musiken tystnar i Slottsskogen, har länge varit en av Way Out Wests viktigaste beståndsdelar. Vilka klubbar och lokaler som är med brukar variera från år till år. Nu presenterar festivalen meddela vilka sju klubbar som kommer att vara del av programmet 2022.

Pustervik
“En klassiker av en anledning. Göteborgs CBGB’s. En större och en mindre scen. Allt är som vanligt och det är en bra sak när det kommer till Pustervik.”

Nefertiti
“Göteborgs jazzmecka som fått en nytändning på senare tid. Har varit en del av festivalen tidigare och återvänder i år med flaggan i topp. Här sitter magin i väggarna.”

Liseberg
“En efterlängtad återvändare och årets största spelställe! Polketten är en anrik dansbana som funnits sedan 1926 och här finns möjligheten till häng både utomhus och under tak.”

Scandic Göteborg Central
“Under årets Stay Out West hittar du här The Grand Container – festivalens enda black box. Hit går du för att dansa, inte för att stå still.”

Oceanen
“Ett kreativt centrum på Stigbergstorget – på andra sidan gatan från skivbutiken Bengans. En plats som ger utrymme för kulturyttringar av alla dess slag och en av stans bästa konsertlokaler för mindre akter. Här kommer du kunna uppleva morgondagens stora stjärnor i en lokal som osar samtid och nu.”

Musikens Hus
“I Majornas hjärta hittar du detta kulturcentrum som innefattar allt från restaurang till konsertscen. En relativt ny pjäs med anor, som dessutom ligger med gångavstånd från Slottsskogen. Perfekt för dig som inte vill kompromissa.”

Folkteatern
“En av Göteborgs finaste teatrar som varit en uppskattad del av Stay Out West förr. Teaterns scener och foajé är vanligtvis en levande mötesplats för samtal, konserter, poesi, filmkonst med mera. Under Stay Out West är fokuset helt inställt på konsertupplevelser.”

Way Out West går av stapeln mellan den 11–13 augusti runtom i centrala Göteborg. Biljetterna till sommarens Way Out West är släppta och går att köpa via wayoutwest.se!

Foto: Pressbild