Under gårdagen avslöjade festivalen Way Out West den första bokningen till Slottsskogen i sommar, vilket blev brittiska kultbandet Blur.

“Vad som presenterades som en engångshändelse visade sig lyckligtvis inte vara det, vilket innebär att den minst sagt ikoniska Londonkvartetten kommer att ta med sig sin nästan löjligt djupa diskografi till Slottsskogen nästa år. Sångaren Damon Albarn berättar att bandet verkligen älskar sina låtar och att det var hög tid för dem att spela dem igen och med låtar som ‘Song 2’, ‘Parklife’, ‘Girls & Boys’, ‘Tender’, ‘Coffee & TV’ och ‘Ghost Ship’ i bakfickan är det svårt att klandra honom. Senast britpoplegendarerna bröt tystnaden var med det superhyllade albumet ’Magic Whip’ men det var sju år sedan. Och sju år utan Blur är sju år för mycket.”, skriver festivalen i ett pressmeddelande.

Idag följer arrangören Luger upp med ytterligare bokningar där vi noterar Ghana-artisten Black Sherif, aktuell med albumet “The Villain I Never Was”. Utöver detta är även Amyl & The Sniffers (AUS) och TV Girl (US) klara för festivalen.

– Efter att ha bränt iväg Blur känns det fantastiskt att kunna fylla på med lite ytterligare bredd på affischen. Amyl & The Sniffers har spelat brallorna av Folkteatern tidigare år, och Black Sherifs grymma debutalbum hör till ett av årets allra bästa alla kategorier. Way Out West 2023 har alla möjligheter att bli en klassiker, säger Filip Hiltmann från festivalledningen.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti 2023 i Slottsskogen i Göteborg. Ett limiterat Early Bird-biljetter till festivalen släpptes precis via festivalens hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

Foto: EMPIRE

65ba07add7a32f7b0a037f23