roskilde-yelawolf-S
Bilder från Roskilde Festival 2012


Yelawolf, The Roots, Big K.R.I.T., Mac Miller och många fler stod på scen vid den klassiska danska festivalhändelsen som gick av stapeln förra helgen.

 

 

Sedan år 1971 har en av Europas största festivaler huserat på de gröna ängarna i Roskilde. Ett område som fylls av omkring 100 000 människor och där dygnets in rättelse med natt och dag blir ett minne blott. I ur och skur samlas här lyckliga människor från världens alla hörn med en sak gemensamt, kärleken till musiken. Och för en del höll festen på enda sedan 30 juni, då festivalens campare intog området, men officiellt sett ägde Roskildefestivalen 2012 rum 5-8 juli.

 

 

För en festival som ursprungligen bjöd på jazz och blues har utvecklingen onekligen gått framåt och varje års tycks hiphop-utbudet bara bli bättre. I år hade de en stark line-up och Kingsizemagazine var självklart på plats för att fånga några av festivalens höjdpunkter. Se bilder och videos från bland annat en energifull spelning med en av världens bästa liveakter, The Roots, eller när Mac Miller möttes av ett överfullt tält med fans och missa inte att få dosen av hiphop-rock’n’roll med en rebellisk Yelawolf.

 

[pgallery id=”6R8P14TD01″ /]

 

 

Skribent: Mia Andersson

 

Fotograf: Dennis Bärlund

 Publicerat:
RedaktionenNULL