5f86cde6439fe73b7352d202
Avicii hyllas med eget museum i Stockholm


 

 

Under nästa år kommmer ett museum och utställningen “Avicii Experience” öppna i Stockholm, för allmänhet och fans i 5:e Hötorgsshuset på Sergels torg. Avicii Experience blir en interaktiv utställning där man kommer närmare artisten Avicii och personen Tim Bergling. Publiken får följa med på Tims väg från tillbakadragen musiknörd till internationellt firad superstjärna genom att titta in i hans pojkrum där allt började, uppleva studion i Los Angeles, lyssna på såväl utgiven som outgiven musik, ta del av bilder och video samt personliga tillhörigheter. Per Sundin, VD för Pophouse Entertainment Group och medgrundare av Avicii Experience, säger i ett pressutskick:

 

“Avicii förändrade modern dansmusik och ledde en banbrytande revolution av EDM-scenen, som sträckte sig över många olika genrer. Han blev en av de mest inflytelserika producenterna, artisterna och låtskrivarna i vår tid”

 

 

“Avicii Experience” blir en del av SPACE, ett center för digital kultur och Europas största permanenta e-sport- och gaming-arena. Delar av intäkterna från Avicii Experience går oavkortat till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess verksamhet. Klas Bergling, Tims pappa som tillsammans med sin hustru Anki Lidén är grundare av Tim Bergling Foundation.

 

“På SPACE kommer vi att genomföra olika aktiviteter med ungdomar, ha en inkluderande dialog om situationen idag och om psykisk välmående”.

 

 

 

“SPACE” och “Avicii Experience” öppnar under 2021.

 

 

 

 

Foto: Sean Eriksson / Universal Music

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL