Ölprovning i Gamla Stan


 

 

Det är inte bara den svenska befolkningen som älskar att dricka öl i olika former. Resten av världen har även de sin alldeles egna ölkultur och historia. Ett smakprov av olika ölkulturer är någonting som du kan få uppleva genom att gå på en ölprovning i Gamla Stan i en härlig ölkällare den 19 December kl 21:00!

 

Just öl som dryck kan man spåra tillbaka till så långt som för 10 000 f.kr. Även då var maltdrycker mycket populärt bland befolkningen och populariteten för denna alkoholdryck har sedan dess växt sig allt större och bredare. Idag produceras det runt 200 miljoner liter öl runt om i världen.

 

Ingredienser och innehåll skiljer sig mellan olika länder, vilket är varför ölprovning är så omåttligt populärt. Man får då testa på öl från världens alla hörn och därmed få en bättre förståelse för hur ölets historia och utveckling har sett ut genom åren.

 

Tradition blandas med modernitet och uppfinningsrikedom! Flertal nya ölstilar och kändisöler har uppkommit under bara de senaste fem åren. För några år sedan skrev vi om en öl från Wu-Tang Clan.

 

 

Hur eventets upplägg ser ut

 

Under ölprovningen guidar en ölmästare dig och ditt sällskap genom ölets historia och ger dig möjligheten att testa olika smaker och varianter av öl från olika länder och som har tillverkats genom olika processer. Eventet pågår under cirka 2 timmar och innehåller särskilt utvald öl för kvällen, som kombineras med passande tillbehör och tilltugg.

 

Provningen hålls i ett mysigt och inbjudande källarvalv mitt i Stockholms hjärta, Gamla Stan. Kvällen ämnar att ge dig kunskap om olika öl, dess undertoner, ingredienser och processen bakom tillverkningen av ölet. Utöver detta kommer du få goda kunskaper om vilken typ av öl som du serveras och vilka maträtter som denna smak kommer att framhäva.

 

En ölprovning som denna i Gamla Stan är ett kunskapsgivande och rofyllt evenemang som är trevligt att uppleva med din partner, vänner eller varför inte dina arbetskamrater.

 

Boka din plats idag för att säkerställa att det föredragna datumet inte blir fullbokat!

 

 

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL