Anis Don Demina bland årets programledare för Musikhjälpen


Se även årets tema!

 

 

Nu står det klart vilka som kommer att programleda årets Musikhjälpen. Den 13 december låser Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia in sig i en glasbur på Gamla torget i Norrköping. I en 144 timmar lång direktsändning ska de engagera hela Sverige i temat ”För en värld utan barnarbete”.

 

Både Oscar Zia och Anis Don Demina har medverkat i Musikhjälpen tidigare, men det blir bådas debut som programledare.

 

– Jag ser mest av allt fram emot att få uppleva den vackra gemenskapen. Musikhjälpen är ett sätt att enas för att göra skillnad, för att skratta, för att gråta, oavsett vem du är, hur du ser ut eller vart du kommer ifrån, säger Anis Don Demina i ett pressmeddelande.

 

Temat som trion ska uppmärksamma i år är alltså ”För en värld utan barnarbete”.

 

– Det känns så självklart att barn inte ska arbeta. Barn ska vara barn. En av de viktigaste sakerna för mig under veckan är att förstå mer om hur det faktiskt ser ut i världen, lyfta ämnet och se till att göra det vi kan från vårt håll, säger Oscar Zia.

 

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och en rad artister och kända profiler gästar sändningen varje år.

 

Håll utkik för vilka som kommer och uppträder i buren i december!

 

 

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL