Med bara några månader kvar till festivalsommaren 2023 så meddelar Way Out West att den nigerianska afrobeats-stjärnan Wizkid har bokats till Slottsskogen. Festivalen skriver i ett utskick:

“Wizkid har spelat en avgörande roll för genrens globala segertåg. Med ena foten djupt rotad i hemlandet Nigerias musik och den andra i R&B, hiphop och pop så har han lyckats skapa en lika oemotståndlig som unik hybrid. Ingen kan som Wizkid vara nästan akrobatiskt tillbakalutad och silkeslen men samtidigt så ovillkorligt dansant.”

Genombrottet internationellt kom med Drake-samarbetet “One Dance” några år tillbaka i tiden, vilket 2021 följdes upp av hyllade albumet “Made In Lagos” som innehöll hitlåtarna “Essence” (med Tems) och samarbetet med Burna Boy på “Ginger”. I höstas släppte Wizkid nya albumet “More Love, Less Ego” med gäster som Ayra Starr, Shenseea och Naira Marley.

Wizkid kommer stå för en de avslutande spelningarna under festivalen i Slottskogen, i egenskap av headliner.

Årets Way Out West går av stapeln mellan den 10–12 augusti 2023 vid Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppta i detta nu via festivalens hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:
Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
DEVO [US]
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Obs: Fler artister tillkommer
.