sugarcane-2-S
Inför Kingsizegalan – intervju med Sugarcane (Missdj, Dj Aïssa, Sister Justice och DJ Erykah)


 

 

DJ-kvartetten Sugarcane från Stockholm består av Missdj, Dj Aïssa, Sister Justice och DJ Erykah. De fyra tjejerna sätter inga gränser för vad som spelas på deras dansgolv men du kan förvänta dig positiva vibbar och varma toner i form av hiphop/soul, dancehall/reggae, soca/calyspo, och afrobeats.

 

Inför Kingsizegalans efterfest ikväll 23-03 på Solidaritet Arena ställde vi fem snabba frågor till Missdj, Dj Aïssa, Sister Justice och DJ Erykah, läs nedan!

 

 

1. Vilken/vilka låtar/musik kommer vi garanterat höra dig spela på Kingsizegalan?
2. Bästa spelningen du haft?
3. Om du får drömma dig bort – vilken artist skulle du helst DJ’a åt?
4. Bästa staden i världen att klubba i?
5. Vad är dina framtidsplaner?

 

 

 

 

 


Missdj/Jessica

 

1. Det kommer garanterat bli en hel del hiphopbangers/90’s Classics/Afrobeat och lite dancehall. En låt som alltid är given när jag spelar är Fatman Scoop-Be Faithfull. Det har typ blivit min anthem låt på något sätt.

 

 

 

2. Det finns egentligen ingen specifik spelning som är ”den bästa” utan det finns många sjukt bra. För mig handlar en bra spelning om att man är nöjd med sitt set och har en bra vibe med publiken/gästerna (och de andra djs man spelar med).

 

2. Ett bra minne från i somras var när jag och Aissa spelade i Varberg på festivalen Hallifornia via Femtastic. Vi hade en sjukt bra vibe ihop under spelningen och även med publiken. Hela giget var bra uppstyrt och vi setupen vi spelade på var mäktig. Efter spelningen ville vi inte sluta lyssna på musik. Vi hängde med några från Mashup International och körde seriös musikquiz nonstop till 8 på morgonen. Den kvällen var sjukt kul.

 

3. Jag har lyssnat mycket på A tribe Called Quest och det vore fett om de skulle ha en reunion-konsert och jag fick vara warmup med mitt crew. Jag har alltid velat se dem live, trots att det var länge sen deras karriär var på topp.

 

4. USA (Miami/NYC) Miami är en favorit stad och kommer alltid vara, finns galna ställen där. Minns att jag och en tjejkompis hamnade på en klubb ”Fat Tuesday” och drack iskalla slushes och bounca loss till feeeeet ”Wacka Flocka” hiphop á la 80 bpm all night. Vi var typ de enda tjejerna och det var packat med folk och man kunde knappt röra sig och basen kändes i hela benen, asfett.
En annan av mina bästa klubbkvällar var i New York. Vi var ett gäng som spontant gick ut en tisdagskväll på Sutra Lounge och hade inga förväntningar alls. När vi kom dit var det inte mycket folk och vi satte och oss drack Rom&Cola i loungen där Dj June spelade 90’s Classics. Vi satt tysta hela tiden och bara diggade hennes selections, hon matade gaaaaalna classics den kvällen. Det var som att man kände adrenalinet i kroppen, hennes set överraskade mig verkligen!!! Tony Touch tog över i Dj båset och Psycho Les körde på micken. Stället blev packat med folk och vi hade sjukt kul och trodde det inte kunde bli bättre. Sedan hittade jag en undervåning och gled ner. Där pumpades oldschool dancehall classics (typ alla mina favoriter). Det var en episk kväll för mig.

 

5. I vår/sommar kommer vi att spela massor med Sugarcane, lite överallt både klubbar och på andra större events. Det trillar in nya saker hela tiden och vi är väldigt tacksamma för det. I juni åker jag och Sister Justice till London och spelar, det ska bli riktigt nice att börja spela utomlands. Jag kommer också att fortsätta spela mycket med Neyney (Vanessa Marko) och Klubb Femtastic.
Vi gästar mest andra klubbar men jag håller en klubb på Scandic Grand Central en gång i månaden som kallas för ”Urban Classics” som kommer att fortsätta framöver. Där är fokus på ”Classics” främst inom hiphop/rnb och jag bjuder in gäster. Nästa gång den 28 mars gästar en av mina personliga favoriter Dj Jayzon, det kommer bli riktigt fett. När jag inte djar eller jobbar så pluggar jag och har drygt ett år kvar på min magister utbildning inom Beteendevetenskap på Karolinska Institutet. Så 2015 tar jag min efterlängtade examen och det längtar jag verkligen till!! Då blir det en stor fest! That’s what’s up=)

 

 

 

DJ Aïssa/Aissa

 

 

1. Show Yourself och Walk and Wine – Konshens (dancehall).
All good- De la Soul ft Chaka Khan.
Något med Foxy Brown och Lil´Kim.

 

2. Svårt att välja ut en specifik spelning, det är ju så många olika saker som gör att en spelning känns/blir bra. Men om jag ska välja så får det nog bli en av mina första i slutet på 2011. Jag spelade varannan fredag på restaurang Buco Nero på Roslagsgatan. Anledningen till att jag väljer en av dom är för att jag var så lyrisk varje gång jag kom dit. Glädjen över att jag hade vågat ta steget till börja dja trots att jag inte hade någon förkunskap rent tekniskt. Annars är det där man känner att man har bra kontakt med gästerna och ett bra flyt i inspirationen på låtvalen.

 

3. Lätt Lauryn Hill innan 2000. Självklart för jag tycker hon har en grym röst, sång som rap plus att hon har bra innehåll i sina texter vilket jag tycker är viktigt! Såg henne live i Globen -99 (tror jag det var) och det är absolut en av mina top 3 konserter!

 

4. Svarar lätt en västindisk ö för det e roligast att festa i värmen! Först och främst, Jamica, för att höra reggae och dancehall i sin rätta miljö. Trinidad, för att dansa på gatorna under karnevalen. Guadeloupe, för att jag är en sucker för Zouk och där KAN alla dansa sen barnsben.

 

5. Under våren har vi spelningar varje helg på olika ställen. Hela maj åker jag på en jobb/semester resa till Bali. När jag väl kommer hem hoppas jag att sommaren har kommit och håller i sig fram till september! Gärna flera festival spelningar eller varför inte ett gig utomlands med Sugarcane!?

 

 

 

DJ Justice/Justine

 

 

1. Ni kommer få höra en massa dancehall anthems. Lite äldre, tunga låtar man glömde att man älskade back in the day. Och sen blir det mycketafrobeat också. Mycket bass, rytmer och tempo!

 

2. När jag och Sugarcane spelade på Öland Roots sommaren 2013. Det kändes som jag var verkligen i min rätta element den resan. Det blev en rolig festivalerfarenhet med en nice publik.

 

3. I en drömvärld skulle jag vilja spela bakom Damian ‘Jr. Gong’ Marley. Han är bara så mäktig live! Att stå på scen med honom skulle vara en stor ära.

 

4. Jag kom hem från Kampala för inte så länge sen och den staden är verkligen gjord för att klubba i. Det finns ett livlig nattliv där med flera stora klubbevents och konserter. Ibland var det svårt att välja ett ställe att gå på, för det fanns så många val. Och sen är vädret fantastiskt, och stämningen bland människorna är riktigt chill.

 

5. Nu under våren är det spelningar här hemma i Stockholm varje helg. Sen på början av sommaren blir det en spelning i London med Missdj. Den ser jag verkligen fram till. Planer till sommaren är inte helt klara än, men jag är säker på att det kommer vara en nice sommar här i Sverige.

 

 

 

 

 

DJ Erykah/ Erica

 

 

1. Låtar som jag skulle spela: Reggae, afrobeat och soca . Blir artister som Mad Cobra, Tarrus Riley , Chronixx och flavour. Definitivt låten ” Carnival tabanca” med Bunji Garling samt “We no worry bout them” med Konshens!

 

2. Nationaldagsfirande i Rålambshovsparken i Stockholm 2013. Mer än tusen personer samlades denna heta sommardag då vi i Mosquito crew, i samarbete med stockholms stad, hade byggt en scen med feta högtalare vid stranden . Folk var på sitt bästa humör och alla hade flaggor med sig från världens alla hörn . Det var otroligt nice att få så många människor att dansa denna dag som ju faktiskt är till för att fira Sverige – och mitt tycke dess mångfal

 

3. Machel Montano . Trinidads – och hela västindiens största soca artist som är stor i många delar av världen . Den här killen är grym live och har sedan barnsben använt scenen som ett cirkusfält. Jag skulle gärna stå bredvid och sköta spakarna.

 

4. Port of spain ( Trinidads huvudstad ) under carnival. Under denna tid förvandlas staden till en blandning av Rio och New York. Alla åldrar festar dag och natt i veckor på gator och klubbar, och många artister inom Soca , Dancehall och Reggae finns på plats. Soca -nörd som jag är sitter jag i Port of spain just nu!

 

5. Att spela mer kort och gott. Sugarcane smider som vanligt planer och vi gillar att spela i olika forum och för olika typer av publik. Det är en av anledningarna till att jag har så kul med dom här tjejerna. Vårt gemensamma intresse för västindisk musik , i kombination med våra individuella genrer gör många gillar det vi gör. Planen är alltså att få fler att upptäcka det.

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL