DJ Black Moose: “Den dagen du hör house på en Black Moose-show – skjut mig”


Aktuell med den första svenska BET-cyphern samt kommande album och världsturné besökte DJ Black Moose Kingsizekällaren och intervjuprogrammet “Mellan Raderna” för att prata om fängelsetiden, motivation, kommande albumet och dåliga DJ:s.

 

 

DJ Black Moose har ofta blivit kallad för “Sveriges hårdast arbetande DJ” och även om det kan låta tjatigt så tåls det att upprepas. Det om något blir tydligt när han pratar om sitt schema. Utöver sina egna DJ-gigs och turné-spelningar jobbar han med ungdomar i Göteborg, har ett kommande album och nyss gett sig in i två olika projekt – skäggolja och hiphopsmycken. Mycket av motivationen kommer från de två år han spenderade i fängelset, innan karriären tog fart.

 

– Det påverkade mig väldigt mycket, både negativt och positivt. När folk inom musikbranschen fick höra om mig och min bakgrund så tog vissa avstånd. Men sen när man började lära känna dom så såg dom att jag var snäll. Men det fick mig att växa som person. Jag insåg vilka som var mina riktiga vänner, till att börja med. Det var inte många som hörde av sig förutom ett par stycken. Jag uppskattar livet mer idag, att kunna gå ut och ta en promenad när jag vill och inte behöva be om lov. Den som blev mest ledsen var min mamma och det gjorde ont att se henne så ledsen. Så då sa jag till mig själv att när jag kommer hem ska jag göra henne och min pappa stolta. Jag ska åstadkomma någonting och då bestämde jag mig för musiken.

 

 

Och musiken har det gått bra med. Förutom att vara svensk ambassadör för 50 Cent-ägda hörlursmärket SMS Audio hostade han nyligen den första svenska BET-cyphern någonsin. Om bara några dagar drar han ut på världsturné, med Luxemburg som första stopp. Sen ska det kommande albumet “Från motgång till framgång” släppas. Första singeln “Nasty” gästades av en rad svenska rappare och under intervjun avslöjar Black Moose att nästa banger blir med Jireel och Lamix.

 

– Jag har suttit mycket med Kristian och Dopamine-teamet i Göteborg och vi sitter mycket tillsammans när vi gör det här. Han börjar spela lite melodier och trummor och då säger jag “nä, nä, nä, testa det här”. För jag kan inte ett skit, men jag börjar lära mig. Så det är så vi jobbar och vi gör allt från scratch. Det är inte så att jag sitter och plockar ut beats, utan vi gör det tillsammans.

 

 

På frågan om vilka tips han har till andra med DJ-ambitioner är han tydlig.

 

– Samla ihop så mycket låtar som möjligt, sen bestämmer du dig för vilken sorts DJ du vill bli. Många DJs idag säger att dom är DJs, sen spelar dom house, hiphop och rock. Jag vet inte vad man ska kalla en sån DJ för? Jag har alltid hållit mig inom urban, du kommer aldrig gå på en Black Moose-show och höra mig spela house, det händer inte. Den dagen, skjut mig, haha.

 

 

 

Se intervjun av Malkolm Landréus i sin helhet nedan!

 

Mellan Raderna tar nu jul/nyårsuppehåll och är tillbaka i januari 2017.

 

 

 

 

Missa inte Black Moose-julfest i mellandagarna!

 


 

 

 

 

black-moose-intervju-lsPublicerat:
RedaktionenNULL