6082b45925dc87017f719632
Blezz släpper albumet “4:19” idag – se Kingsize-intervju med Rusty Label-rapparen/producenten här!


 

 

Dem 26-åriga rapparen/producenten Jonatan “Blezz” Malm från Norrköping, har under åratal figurerat på den svenska hiphopscenen och under förra året bidrog han med produktioner till bland annat Keya, Edo.G, Linkan (Side Effectz), Hoosam samt en uppsjö av Rusty Label-crewets produktioner. Även om det är långt ifrån hans första release som artist är han nu aktuell med med sitt debutalbum solo “4:19”, på sin födelsedag. Tidigare i karriären har Blezz främst rappat på engelska men denna gång dock valt att rappa på modersmålet. Albumet “4:19” spelades in under 2015 och i skivan beskrivs i ett pressmeddelande:

“…landade i mångt och mycket på det personliga planet med en rad själsrannsakande berättelser, tankar om livet och alla dess vägval.”

 
“4.19” är till den större delen producerad av Blezz själv med undantag från låtarna Tuff kärlek och “Tills dagen jag dör” med DenDärTim, som är producerade av Sonny MD samt Flint från JUSTxFLINT.

 

 

 

Kingsize Magazine träffade Blezz för en intervju i slutet av mars för att tala om “4:19”, Rusty Label och MC/producentrollen. Se intervjun via Youtube:

 

 

 

 

 

I recensionen av skivan står att läsa:

 

“Det kreativa trädet som utgör basen för kollektivet tycks för mig födas med näring av otvetydigt engagemang, genuin skapandetradition och, kanske viktigast av allt, kompromisslöst skapande väsensskilt från mediahype och skivbranschens ombytliga kappvändande efter trender. Här talar vi om kärleken till hiphop i fokus. Studiosessionen. Cyphern. Det perfekta beatet. Textmässigt knepande och knåpande. Blezz är en av de mest produktiva och mångsidiga grenarna på Rusty Label-trädet…”

 

“Det är textmässigt tänkvärt långa stunder vilket kräver lyssnarens fulla uppmärksamhet. Ju mer introspektivt Blezz vänder ut och in på sig själv desto mer intressant finner jag det…”

 

 

 

 

Lyssna på skivan via Spotify:

 Publicerat:
RedaktionenNULL