Till helgen genomförs årets insamlingsprogram för Världens Barn, som sedan starten 1997 samlat in mer än 1,7 miljarder kronor till barn i nöd. Programmet består av tre direktsändningar i SVT där startskottet skedde redan i fredags den 24 september. Det andra programmet i tv-galan Tillsammans för Världens Barn sänds nu på fredag den 1 oktober och slutligen summeras allt söndag den 3 oktober.

På fredag kan vi se fram emot att se Melodifestivalen-stjärnan Tusse stå på scen med Sabina Ddumba i ett unikt duettmöte där de framför den starka soulgospellåten “Stand up” med ett starkt budskap om frihetskämpen Harriet Tubman, från den amerikanska storfilmen “Harriet”.

Dessutom kommer Timbuktu uppträda tillsammans med Malmö- och rapkollegan Julimar ”J-Son” Santos. Tillsammans ska de framföra ”Dumba nengue”, som betyder ”var alltid redo att springa” och handlar om att växa upp i en miljö där man ser annorlunda ut än de flesta andra och sticker ut kulturellt, och där man ständigt måste vara redo att springa från hotfulla situationer i livet. Bakgrunden till låten berättar Timbuk bland annat om i omslagsintervjun för det nya numret av Kingsize som släpptes i slutet av förra veckan.

Daniel Adams-Ray och Erik Lundin kommer också uppträda med låten “Tunna kläder”. Tillsammans för Världens Barn sänds live på fredag den 1 oktober 20.00-22:00 i SVT1. I summeringen på söndag den 3 oktober får vi se Idol-stjärnan Amena Alsameai framföra en tolkning av Auroras världshit “Runaway”.

Amena flydde med sin familj från krigsdrabbade Jemen och hamnade till slut i Vimmerby i Sverige. Hennes röst, hennes historia och utstrålning har gjort henne välkänd i Sverige och utanför Sveriges gränser den senaste månaden.

Världens Barn – summeringen sänds söndag 3 oktober 18.15-19:00 i SVT 1.

Foto: Therese Öhrvall/Dennis Wernersson/Blixten&Co/Yasha Hamidian/Emilie Olsson Lignell/Gustav Ike