617947648d82550d4e0b7682
Thorsten Flinck ska spela Christer Pettersson i film om den misstänkte Palme-mördaren – se trailer här!


 

 

1986 föll två skott på Sveavägen då Sveriges statsminister Olof Palme mördades. Först pekades större politiska aktörer ut som ansvariga men snart föll utredarnas fokus på alkoholisten Christer Pettersson från Rotebro i norra Stockholm. Den efterföljande utredningen av mordet är världens största mordutredning genom tiderna som förblivit olöst i 30 år.

 

 

Filmskaparna Dick Andersson och Emilio Di Stefano, initiativtagarna som både står för manus, research och förarbete, vill berätta en historia som aldrig tidigare gestaltats. Emilio Di Stefano har tidigare stått bakom en lång rad musikvideos av hiphopartister som exempelvis SödraSidan m.fl.

 

Nu drar de båda igång en så kallad “crowd-funding”-kampanj för att finansiera projektet, där skådespelaren (och regissören) Thorsten Flinck ska spela huvudrollen. Med anledning av detta är således även ett premiärdatum för en eventuell film oklar i dagsläget.

 

Enligt ett pressmeddelande så är målet följande:

 

“Filmen vill finna svaret på frågan om vad som händer med en person som blir känd i ett helt land som statsministerns mördare. Vad händer när ett helt samhälle vänder sig mot dig? Det här är berättelsen bortom löpsedlarna.”

 

 

Se trailer för filmen här!

 

 

Mer info – Kickstarter // www.christerp.com

 

 

 

 

christer-p-3-SPublicerat:
RedaktionenNULL