Första Joker-gestaltningen sedan 2008.

På tisdagen offentliggjordes de nya namnen för Warner Bros. kommande superskurkfilm, “Suicide Squad”. Välkända namn som Jared Leto, Will Smith, Tom Hardy, Margot Robbie, Jai Courtney och även supermodellen Cara Delevingne.

Filmen kommer att basera sig på serietidningen DCs berättelse om ett par superskurkar som av regeringen får en chans att sona för sina brott genom att delta i ett riskfyllt uppdrag som förmodligen kommer betyda döden för samtliga inblandade.

Fjolårets Oscarsvinnaren Jared Leto, som på senare tid varit på turné med bandet 30 Seconds to Mars, kommer att få axla rollen som den galna superskurken Jokern – den första gestaltningen sedan Heath Ledgers ökända roll i “The Dark Knight” från 2008.

Will Smith som är aktuell med filmen “Focus”, kommer att spela skurken “Deadshot” som också är en av Batmans största fiender i DC-serien.

Tom Hardy, som tidigare spelat skurken Bane i “The Dark Knight Rises” från 2012, kommer nu i stället att spela superagenten Rick Flag som även är ledaren för Suicide Squad.

Wolf of Wall Street-stjärnan Margot Robbie, även hon aktuell med filmen “Focus”, kommer att få spela Jokerns kärlekspartner, Harley Quinn som lider av personlighetsstörningar. I övriga roller finner vi Jai Courtney som spelar Spider-Man skurken Boomerang och Cara Delevingne kommer att inneha rollen som Enchantress, svartkonstnärinnan med magiska krafter.

Även Jesse Eisenberg (The Social Network) sägs ha en roll i filmen som den mäktige Lex Luthor, en roll han kommer att spela i den kommande superhjältefilmen “Batman v Superman: Dawn of Justice” som har premiär i mars 2016.

Inspelningarna till “Suicide Squad”  kommer att starta i april 2015 och storsatsningen förväntas ha premiär den 5:e augusti 2016. Den regisseras och skrivs av David Ayer (Fury, Training Day).

// Blerim Mehmeti