SF motiverar ordningsvakter på N.W.A-film: “…lockar en viss typ av publik”


 

 

N.W.A-filmen “Straight Outta Compton” har under det gångna veckoslutet premiärvisats runt om i landet till en lång rad musikintresserade biobesökares glädje. På tisdagsmorgonen uppger P3 Nyheter att SF under flera av dessa premiärvisningar i Malmö, under helgen, har haft ordningsvakter som viserat biobiljetter vid entré till salongen. Enligt SF ska anledningen till detta varit att säkerhetsläget och besökarna påkallat extra resurser. SF:s informationschef Thomas Runfors, som Kingsize tidigare varit i kontakt med, uppger till SR-kanalen bakgrunden till beslutet:

 

“Filmen har ju ett hiphopbudskap och är bland annat kritisk mot polisen. Vi fick information om att visningar i andra länder haft en viss typ av publik som inte betett sig som man kanske borde i salongen. En publik som kanske inte är så van vid att gå på bio.”

 

 

Enligt SF:s talesperson skulle uppgifter om problem vid premiärvisningar i andra länder påkallat beslutet om att kalla in extra ordningsvakter vid biografen i Malmö. I en artikel i Daily Mail citeras dock ett uttalande från det amerikanska filmbolaget Universal Pictures i samband med premiärhelgen i USA:

 

“The film has been seen by thousands of people at hundreds of screenings, all of which have happened without incident.”

 

 

Även CNN rapporerade om ett liknande scenario under premiärhelgen i USA, där farhågor om våldsamheter och incidenter uteblev:

 

 

 

 

 

 

TYCK TILL: Vad anser du om beslutet att ta in ordningsvakter på visningen av “Straight Outta Compton” i Sverige? Och det uppenbart nedlåtande i uttalandet från SF om biopubliken som går och ser filmen? Dela din åsikt via kommentarsfältet (Facebook) nedan!

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL