Den Oscarsbelönade kompositören och producenten Ludwig Göransson samarbetade med musiker över hela världen inför skapandet av soundtracket till “Black Panther: Wakanda Forever”. Nu släpper Disney+ en miniserie i tre delar om skapandeprocessen bakom musiken.

Serien följer Göransson och regissören Ryan Coogler när de möter och samarbetar med musiker från Nigeria, Mexiko och Storbritannien. I det första avsnittet, som släpps 28 februari, är Coogler och Göransson i Lagos och träffar musiker som spelar både traditionsmusik och modern afrobeats, alté och R&B. Vi får höra musik från artister som Fireboy DML, Bloody Civilian och Busiswa.

Avsnitt två utspelar sig i Mexiko och utforskar ett brett spektra av musik – från folksång till hiphop. Artister som Foudeqush, Vivir Quintana och Mare Advertencia medverkar.

Sista avsnittet landar i London, i den legendariska inspelningsstudion Abbey Road Studios. Göransson spelar in musik med Jorja Smith och Burna Boy och sätter de avslutande detaljerna på albumet.

Se trailern till “Voices Rising: The Music of Wakanda Forever” nedan. Serien får premiär på Disney+ den 28 februari 2023.

Foto: Youtube / Marvel