I dagarna är det premiär för nya filmen “The Contractor” med Chris Pine i huvudrollen. Filmen är regisserad av svenske Tarik Saleh som för fem år sedan prisades och hyllades för filmen “The Nile Hilton Incident”. Saleh började sin kreativa bana som graffitimålare under 1980-talet och har gjort flera verk som idag skyddas som kulturminnesmärken. Efter många år som journalist och programledare under 1990-talet sadlade han om inför millennieskiftet och gjorde sitt första filmprojekt 2001 med “Sacrificio – Who betrayed Che Guevara?”. På senare år har han även regisserat avsnitt för stora dramaserier som HBO Max-serierna “Westworld” och “Ray Donovan”.

I Salehs nya filmprojekt, action-thrillern “The Contractor”, syns även Kiefer Sutherland, Ben Foster, Gillian Jacobs, Eddie Marsan och Fares Fares i roller. Handlingen i filmen beskrivs som följer:

“Filmen handlar om Special Forces Sergeant James Harper som ofrivilligt skrivs ut från armén och blir därmed även avstängd från sin pension. I ett berg av skulder, utan valmöjligheter och desperat att försörja sin familj så tar Harper ett jobb för en privat och hemlig militärstyrka. När det allra första uppdraget går helt fel finner sig elitsoldaten jagad och på flykt, fångad i en livsfarlig konspiration. Han behöver kämpa för att överleva tillräckligt länge för att komma hem och avslöja de verkliga motiven för dem som förrådde honom.”

“The Contractor” får premiär 4 april 2022 på Prime Video.

 

Foto: Prime Video

6412e4b25c415800cc0e8973