I höst får vi inte bara en “Game of Thrones”-prequel som tv-serie, utan också en spin-off på de populära böckerna och filmerna “Sagan om Ringen”. Amazon Studios ligger bakom den en ny serie som fått den svenska titeln “Sagan om Ringen: Maktens Ringar”. Det episka dramat utspelar sig tusen år före J.R.R. Tolkiens “The Hobbit och The Lord of the Ring”. I ett pressmeddelande, där de svenska premiärdatumen presenteras, går att läsa:

“‘Sagan om Ringen: Maktens Ringar’ kommer ta tittarna till en era när starka krafter smiddes, då kungadömen restes till ära och föll i fördärv, då osannolika hjältar testades och där hoppet hängde på en skör tråd och en av de största antagonisterna som skapats av Tolkien hotar med att ödelägga världen i mörker. Historien tar avstamp i en tid av frid och serien följer en rad karaktärer, både välkända och nya, samtidigt som de konfronterar den länge fruktade återkomsten av ondskan i Midgård. Från de mörkaste dalarna i Dimmiga Bergen, till de majestätiska skogarna i alv-staden Lindon, till den häpnadsväckande ön Númenor, till de mest avlägsna platserna på kartan, kommer dessa kungadömen och karaktärer att ge ett avtryck långt efter deras fall.”

I rollerna syns följande karaktärer och skådespelare; Galadriel (Morfydd Clark), Elrond (Robert Aramayo), High King Gil-galad (Benjamin Walker) och Celebrimbor (Charles Edwards); Harfoots Elanor “Nori” Brandyfoot (Markella Kavenagh) och Largo Brandyfoot (Dylan Smith); The Stranger (Daniel Weyman); Númenóreans Isildur (Maxim Baldry), Eärien (Ema Horvath), Elendil (Lloyd Owen), Pharazôn (Trystan Gravelle) och Queen Regent Míríel (Cynthia Addai-Robinson); Dwarves King Durin III (Peter Mullan), Prince Durin IV (Owain Arthur) och Princess Disa (Sophia Nomvete); Southlanders Halbrand (Charlie Vickers); Bronwyn (Nazanin Boniadi); och Silvan-elf Arondir (Ismael Cruz Córdova).

I Sverige släpps de två första avsnitten kl. 03:00, den 2 september 2022, på Prime Video. Sedan kommer ett nytt avsnitt släppas kl. 06:00 varje fredag fram till säsongsfinalen den 14 oktober. Den första säsongen bjuder på totalt åtta avsnitt.

Foto: Prime Video/Amazon Studios