Under Amazons exklusiva förhandsvisning i New York City färdades deltagare tillbaka till Midgårds universum när Prime Video visade upp en första titt på den kommande andra säsongen av succéserien “Sagan om Ringen: Maktens Ringar”. Seriens första säsong var en global succé och är en av Prime Videos främsta originalserier, som setts av mer än 100 miljoner människor världen över.

Dessutom avslöjades postern för säsong två, där skådespelaren Charlie Vickers återigen intar rollen som Sauron, en av världens största fiktiva antagonister som återvänder i helt ny form – något som kommer hjälpa honom att vilseleda Midgårds invånare. 

Den första teaser trailern tar med tittare på en actionfylld resa tillbaka till J.R.R Tolkiens andra tidsålder, och visar hur Saurons ondskefulla närvaro växer mer och mer när han fortsätter sitt hämndlystna sökande efter fullständig makt.

Om handlingen i den andra säsongen går att läsa:

“I den nya säsongen av ‘Maktens Ringar’ har Sauron återvänt. Utdriven av Galadriel, och utan armé eller allierade, måste Sauron lita på sin egen skicklighet för att återuppbygga sin styrka och se över skapandet av Maktens Ringar, som låter honom förbinda alla människor i Midgård under sin ondskefulla vilja. I samma storslagna anda som den första säsongen, kastas nu de mest älskade och sårbara karaktärerna in i ett växande mörker, vilket tvingar var och en att hitta sin plats i en värld som förs allt närmare gränsen till katastrof. Alver och dvärgar, orcher och människor, trollkarlar och Harfoots… när vänskaper spänns åt allt mer och kungariken börjar splittras, kämpar de goda krafterna för att hålla kvar i det som betyder allra mest … varandra.” 

Den nya säsongen får premiär den 29 augusti 2024 via Prime Video Sverige.

Foto: Prime Video