Inspirerad av filmklassikern "Belly".

Samtidigt som Rihanna nyss bekräftats återvända med ny musik på fredag så får vi också en efterlängtad comeback av en annan framgångsrik och älskad sångerska: SZA. Via Instagram har TDE-artisten delat med sig av en trailer för hennes nya singel “Shirt” i form av ett musikvideoklipp där även “Atlanta”-stjärnan LaKeith Stanfield syns. Skådespelaren syntes även i video till låten “I Hate U” som kom i december 2021, något hon då beskrev som “part 1″…

“The color is light, light is energy. Energy’s everything”, säger hon i det Dave Meyers-regisserade klippet.

Scenen tycks vara inspirerad av filmklassikern “Belly” från 1998, då ett samtal mellan SZA och Stanfield avbryts av en tredje person. Efter att ha fått en örfil av skådespelaren får SZA också nog och skjuter honom i huvudet samtidigt som klippet tar slut.

Det har gått mer än fem år sedan vi fick den numera klassiska debuten “CTRL”. Ett album som gjorde henne till den första svarta kvinnan att spendera 280 raka veckor på Billboars albumlista.

Att ett nytt album är på gång har stått klart sedan länge och tidigare denna månad bekräftade SZA att det kan komma “vilken dag som helst”. Till TMZ sa hon också att hon spelat in över 100 låtar under perioden sedan “CTRL”.

“Total? A hundred, maybe? Like, I don’t even know, actually. Five years worth of material.”

Inget releasedatum har dock kommunicerats och först får vi alltså “Shirt”, som släpps imorgon fredag.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av SZA (@sza)

Foto: Blair Caldwell/RCA Records