Under tisdagskvällen offentliggjorde Prime Video nyheten att deras första svenska Amazon Original-serie “Toppen” nu har börjat filmas.

Sara Haag regisserar vad som beskrivs som en rapp politisk satir-serie med bland andra Sissela Benn, Klara Hodell Risberg, Leif Andrée och Robert Gustafsson i rollerna. “Toppen” spelas nu in i Stockholm, är producerad av Amazon Studios och FLX och lanseras exklusivt på Prime Video under hösten 2022.

Om handlingen går att läsa:

“I serien får vi följa ett valår i Sverige med det styrande socialistiska partiet, Demokratiska Samlingspartiet (DSP), som brottas med sviktande väljarstöd i opinionen. De kämpar hårt för att behålla makten samtidigt som det bara är sex månader kvar till valdagen. Den ambitiösa pressekreteraren Lisa jobbar för Välfärdsdepartementet, ett slappt populistiskt initiativ från regeringen och hela riksdagen för att visa att de faktiskt ‘bryr sig om välfärden’. Lisa brottas dagligen med att få den egenkära ministern Roxanne att prestera på topp och hålla henne leendes för kamerorna. Som en blixt från halvklar himmel får de en omöjlig förfrågan från partiets spin doctor – den hårdhudade valgeneralen Kaminsky. Roxanne ska bli frontfiguren i årets val – ett vallokomotiv.

Tillsammans ger de sig ut på en mödosam resa mot toppen. Men exakt vad är Kaminskys plan? Tror han på Roxanne, eller har han andra motiv i rockärmen? Serien följer karaktärerna i deras komiska kamp om makten, alltmedan klockan tickar mot valdagen.”

– Vi är väldigt förväntansfulla över att kunna introducera berättelser som vi vet att den svenska publiken kommer att engagera sig i och det här är bara början för oss. Med “Toppen” kommer vi att erbjuda våra tittare en komedi vars förhöjda satiriska vändningar faktiskt skulle kunna äga rum bakom kulisserna i den verkliga politiska världen under det kommande svenska valet, säger Karin Lindström, head of Originals Nordic, Amazon Studios.


Robert Gustafsson, Sissela Benn, Klara Hodell Risberg, Sara Haag.

Foto: Ulrika Malm

65ba07add7a32f7b0a037f23