Från skaparen av "King of the Hill"

Bad Boy Records-mogulen tillika rappare och producenten P. Diddy, gör sig redo att konkurrera med den animerade omtalade komediserien “South Park”, tillsammans med en av skaparna av den animerade komediserien “King of the Hill”.

Duon kommer inom en snar framtid att skapa en animerad serie vid namn “Brightmoor” som de glatt beskriver som “ett svart ‘South Park'” enligt MTV. Serien kommer att centrera sig kring ett par afro-amerikanska ungdomar i skolan Brightmoor Elementary. Serien kommer att produceras av FX som hoppas att den får lika stor genomslagskraft som den hyllade animerade serien “Archer” som bland annat visas på Netflix. “Brightmoor” förutspås bli en stor rival till “South Park” trots att den 18 år gamla serien idag är den tredje längsta pågående TV-serien i USA.

P. Diddy, som kommer att agera producent, har tidigare producerat realityserier som “Making the Band”, “StarMaker” och “Run’s House”. Han låg även bakom den filmatiserade biografin om sin nära vän tillika rappare The Notorious B.I.G. som hade premiär år 2009.

// Blerim Mehmeti