61e03a9241f02418c35e38e2
Ludwig Göransson vinner ny Emmy för “The Mandalorian” 

 

Ludwig Göransson har tagit hem ännu en Emmy-statyett. Precis som sist är det för musiken till serien “The Mandalorian” och dess andra säsong. Priset delades ut under en av flera förgalor som just nu hålls inför den stora galan som går av stapeln i helgen.

 

“Det är jättekul, speciellt eftersom det är en serie som folk har kunnat ‘connecta’ med när de har varit hemma under covid”, säger Göransson till TT.

 

Att prisas igen för samma serie var inte någonting som han hade väntat sig. Och han berättar att arbetet med säsong två var helt annorlunda på grund av pandemin.

 

“Till säsong ett, som var före pandemin, så hade vi ju en hundra personer stor orkester till varje avsnitt. Inför säsong två kunde vi först inte spela in livemusik tillsammans.”

 

Utöver sina Emmy-statyetter fick Göransson en Oscar 2019 för musiken till filmen “Black Panther”. Inför årets Emmy-gala ställs “The Mandalorian” mot “The Crown” som mest nominerade serie. Den stora galan hålls den 19 september med komikern Cedric the Entertainer som värd.

 

 

 

 

Foto: Pressbild / Bang Olufsen

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL