Efter succén med N.W.A-filmen “Straight Outta Compton” har en lång rad filmprojekt initierats med artister från den gyllene 80- och 90-talseran av hiphop. Senaste tiden har uppgifter kring en eventuell filmatisering om det legendariska skivbolaget Def Jam och dess ikoniska artister kommit på tal.

LL Cool J besökte häromkvällen Jimmy Kimmel Live och bekräftade då att intresse finns från hans sida att realisera ett filmprojekt om Def Jam-tiden. Queens-rapparen som numera agerar skådespelare i flera olika sammanhang kommenterade förslaget på en Def Jam-film med orden:

“I’m open to it…”

LL berättade vidare om vad han köpte när pengarna började rulla in vid genombrotten i musikbranschen. Se videoklippet nedan:

Def Jam Recordings grundandes av Russell Simmons och Rick Rubin 1983 och kom att släppa en uppsjö av albumklassiker av artister såsom Run DMC, Public Enemy, EPMD, Slick Rick och många andra. Under senare delen av 1990-talet till dags dato har skivbolaget transformerats vid ett flertal tillfällen och i dagsläget är Chicago-producenten No I.D. ansvarig för etiketten.

Häromåret firade Def Jam 30 år och Rolling Stone publicerade i samband med detta ett antal minidokumentärer: